Több százan haltak bele a szavazatszámlálásba Indonéziában

2019. április 28. 14:45
Először vonták össze egy napra a választásokat.

Csaknem 300 szavazatszámláló és más választási közreműködő halt bele a kimerültség és a túlhajszoltság okozta betegségekbe és balesetekbe Indonéziában, ahol a világ legnagyobb egynapos szavazását tartották április 17-én az elnök- és a parlamenti választások összevonásával.

Az országos választási bizottság hétvégi közlése szerint a hét végéig 230 szavazatszámláló halt meg kimerültség okozta betegségben vagy a hektikus munkavégzés miatt történt balesetben, a szavazatszámlálást ellenőrző bizottságok további 33 tagja, ezen kívül 15 szavazást biztosító rendőr, vagyis összesen 281 személy halt meg a túlterheltség miatt.

További 1878 választási tisztviselőt kórházban kezelnek a rendkívüli túlmunka okozta betegségekkel.  Az egészségügyi minisztérium körlevélben szólította fel az egészségügyi intézményeket, hogy a lehető legjobb kezelésben részesítsék a választási munkába belebetegedett embereket, a pénzügyminisztérium pedig az elhunytak családtagjainak kártalanítására dolgoz ki terveket.

A 260 millió lakosú Indonéziában takarékossági megfontolásból első ízben egy napra vonták össze az elnök- és a parlamenti választást, gigászi logisztikai feladatok elé állítva az óriási kiterjedésű, kelet-nyugati irányban 5000 kilométeres szigetország választási illetékeseit.

A választáson a szavazásra jogosult 193 millió ember 80 százaléka adta le a voksát, fejenként öt szavazólapot kitöltve, melyeket kézzel számoltak össze. Ez volt minden idők legnagyobb egynapos választása a világon.

(MTI)

Összesen 23 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ezt nem értem. Hogyan lehet szavazatszámlálásba belehalni? Talán korbáccsal hajszolták a számlálókat, és a korbácsütésekbe haltak bele? A 15 rendőr meg a kobácsolásban merült ki?

A cikkből nem nagyon derül ki. A CNN videója ad némi betekintést. Ezen emberek a vállukon visznek bazi nagy bálákat szavazatokkal, amiket isten háta mögötti helyekre meg helyekről is el kell juttatni. Valószínűbb, hogy ilyen jellegű feladatokról lehet szó, mint egy bizottságban való üldögélésről.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés