Manfred Weber: Az EP-választás után új esély nyílhat a menekültkérdés rendezésére

2019. április 28. 17:11
Weber szerint csak akkor lehet a „belső szolidaritásról” és egy „belső menekültkvótáról” tárgyalni, ha ellenőrzik a külső határokat.

A májusi európai parlamenti (EP-) választás után új esély nyílhat a menekültügy körüli kérdések rendezésére az Európai Néppárt (EPP) csúcsjelöltje, Manfred Weber szerint.

A „migráció kérdése továbbra is nyílt politikai seb a kontinensen” és sok kárt okoz, mert megosztottsághoz és vitához vezet, és ezzel akadályozza a munkát a közösség jövőjét tekintve fontos területeken – mondta a politikus egy vasárnapi interjúban.

Rugalmas kvóta

A Deutschlandfunk német országos közszolgálati rádióban sugárzott interjúban kiemelte, hogy az Európai Bizottság (EB) elnökeként magához vonná a kérdés megoldását.  Mint mondta, a brüsszeli testület vezetőjének „be kell mennie a miniszteri tanácsba, ahol a belügyminiszterek ülnek és el kell mondania, hogy barátaim, most tisztáznunk kell ezt az ügyet”.

Hozzátette: reméli, hogy az EP-választás után „másmilyen lesz a légkör” és ebben az új helyzetben azt lehet majd mondani, hogy „rendben, a választók megadták nekünk a felhatalmazást, de most aztán neki is kell veselkedni a feladatoknak és meg kell oldani őket”.

Azonban a „menekültkérdés” rendezésének az előfeltétele az Európai Unió (EU) külső határának ellenőrzése, különben nem lehetséges a megegyezés. Csak akkor lehet a „belső szolidaritásról” és egy „belső menekültkvótáról” tárgyalni, „ha biztosítjuk, hogy az állam dönt arról, hogy ki jön Európába és nem az embercsempész bandák” – húzta alá Manfred Weber.

Kifejtette: az EB elnökeként már a ciklus kezdetétől kiemelt kérdésként kezelné a menekültügyi szabályozást, ami azt is jelenti, hogy ismét tárgyalni kell a már elkészült javaslatokról. Mint mondta, „nagyon-nagyon komoly első lépéseket” jelentenek Sebastian Kurz osztrák kancellárnak az Ausztria 2018 második félévi soros EU-elnökségének idején tett javaslatai a „rugalmas kvótáról”, de az elképzelést ki kell egészíteni a határvédelemmel.

Marshall-terv Afrikának

Ezzel kapcsolatban hangsúlyozta: elfogadhatatlan az EU-s belügyminiszteri tanács döntése, miszerint 2027-re emelik 10 ezer főre a Frontex EU-s határ- és partvédelmi szervezet létszámát, ezt a fejlesztést sokkal hamarabb, 2022-ig végre kell hajtani. Elkeserítő, hogy míg az EB „jó javaslatokat tesz”, az EP pedig egyetértésre tud jutni, a harmadik intézményben, a tagállami kormányokat összefogó tanácsban „teljes káosz van” a menekültügy kérdésében – fogalmazott.

A bajor Keresztényszociális Unió (CSU) politikusa aláhúzta: az államnak képesnek kell lennie a határ ellenőrzésére és arra, hogy megtagadja a belépést az illegálisan érkező emberektől, ez azonban csak az első elem. A második elem egy „áttelepítési program”, amelyben az állam az ENSZ közreműködésével korlátozott időre és kontingensekben, előre meghatározott létszámú csoportokban befogad embereket.

A fokozottan védelemre szoruló embereket, „az időseket, a megerőszakolt asszonyokat és a gyerekeket kell Európába hoznunk és nem a 18 éves fiatalembert, aki egy törökországi táborban is viszonylag jól tud boldogulni” – mondta Manfred Weber.

Az EB elnöki tisztségére pályázó politikus hozzátette, hogy mindezt ki kell egészíteni egy gazdasági fejlesztési programmal, egy „Marshall-tervvel", amely Afrika felemelkedését szolgálja és ki kell dolgozni egy tervet a Földközi-tengeren folytatandó embermentő műveletekre. Egy egész rendszert kell létrehozni, a műholdas és a dróntechnológia bevetésével is biztosítani kell, hogy a lehető leghatékonyabb legyen a hajótöröttek mentése, az afrikai oldalon fekvő államoknak pedig segíteniük kell, hogy „az emberek ne szálljanak be a halálhajókba” – mondta az EPP csúcsjelöltje.

(MTI)

Összesen 115 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Rendet kell teremteni és a helyszínen ellátni a rászorulókat, ott olcsóbb is mint az EU-ban.

Ez Webertől egy átgondolt megszólalás, amely a keresztény európai fehér ember szívét veszi célba, elismerem, hatásosan...
http://nepesseg.population.cit.. Afrika jelenlegi népessége *

1 300 551 886
Népesség növekedése
Mai napon 57 224
Változások minden 1.056 sec.

------------------------Népesség növekedése Idén 9 628 484 -----------------------

Születések Mai napon
78 754
Változások minden 0.767 sec.
Születések Idén
13 251 176
Halálozások Mai napon 21 530
Változások minden 2.806 sec.
Halálozások Idén 3 622 692
------------Évi 10 millió CSAK AFRIKA NÖVEKEDÉSE AZ ÉLŐ LELKEK SZÁMÁBAN. És Ázsiáról még nem beszéltünk...
Nyilvánvaló, hogy ha évi 10 millió betelepülőt Európa átvesz, azzal Afrika gondjai semmivel nem csökkennek, a helyzetük nem javul-
Európa viszont 5 év alatt garantáltan élhetetlenné válik!
De miről szól ez a történet a valóságban?
„azok, akik falat építenek, végül a falaik rabjává lesznek” - mondja a pápa, és a migránsnarratíva mindent legázolóan dübörög,
És milyen jól van ez így.
Falak nélkül nyáron nagyon meleg lenne, télen nagyon hideg.
A Pápa is azok sorába kapcsolódik időnként, akik a háttérből a világot kilátástalan helyzetbe terrorizálták.
És saját bűnükről elterelve, a fehér keresztény emberre tolják a felelősségük súlyát, átfogó globális hipnózis alá vetve a a világot.
Ez a Rothschildia szelleme és kőkemény napi valósága.
A Roth-i pénzmaffia hatalmával kilátástalan helyzetbe sodorta a világot, megmenekülésük módjaként
Európa őslakosságát, benne a keresztény civilizációval a kivégzése előtti 24. órába taszították.

Az esély rá eddig is megvolt, te tökkelütött.

Muszáj marhaságokat beszélni?

Vakegér szót kér a elnöki poszt reményében.

Az! Tényleg. Pár napja milyen édesen elkezdett sasszézni a másik irányba. Nem tartozik ő egyik oldalhoz sem, csak egy szimpla karrierista.

Weber Napóleon akar lenni, pedig csak egy törpe harcsa, aki sokat akar, de nem bírja majd a farka.
Kedve Manfréd! Kár álmodozni. Önből nem lesz bizottsági elnök.

"Tiszaújvárosba 3000 törököt fog betelepíteni, így az iszlamisták aránya már 40% lesz a városban."

Te nagy kópé! Már megint megröhögteted az embert! :DDD

Tunya! Amúgy hány lakosa van jelenleg Tiszaújvárosnak, és ebből "hány törököt telepített" már be Orbán? Csak, hogy miképp jön ki az a 40% a 3000 leendő betelepítettel? :DDD

"mire végig olvassa az ember a leírt szöveged, már meg is buksz vele."

Én is így gondoltam. De Tunyát nem zavarja. Azért egy trollnak is kellene adni valamit a látszatra, még akkor is ha grafomán.

Mert a kancellár asszonynak nem jutott eszébe a külső határok védelme. Továbbá elfelejtettek "neki veselkedni a feladatoknak" és ez a remek rugalmas kvóta, valamint „áttelepítési program” is elkerülte a figyelmét.

Éppen a Nyugat-Római Birodalom végnapjairól, diplomáciai csatározásairól olvasok. Ismeretes, hogy Flavius Oresztész még a huszonnegyedik órában is mindent megtett a birodalom megmentéséért, sikertelenül, az elbukott.

A bukáshoz sok egyéb történelmi körülmény mellett, kelletek az alkalmatlan birodalmi vezetők is. Áthallással, Weber nem az, egy kisstílű, gerinctelen, elvtelen karrierista, mindenféle értékrend nélkül, akit kitaláltak.

Az utolsó császár, Romulus Augustus 476.szeptember 4-én mondott le. "nagyságát" jelzi, hogy az utókor csak Augustulus néven emlegeti.

Annyira nem vagyok jó németben, ha valaki kisegítene, Weber nevét miként lehet kicsinyítőképzővel illetni?

S talán az sem mellékes, hogy Európa történelmi forgatókönyvét már jó ideje nem az európaiak írják. Hitlert az amerikai tőke akasztotta Európa nyakába, s nekik köszönhetjük sok millió ártatlan zsidó ember halálát is. Nem üres szlogen, hogy a történelem ismétli önmagát.

Németországot sikerült térdre rogyasztani, politikai értelemben mindenképpen, kérdés, hogy az Európára ráerőszakolt bevándorlás e téren mikor adja meg Európának a kegyelemdöfést.

Amit Weber, a kezébe adott programból ismertetett, az egyértelműen jelzi Európa bukását, teljes morális, etnikai, vallási, kulturális, erkölcsi szétesését.

Ebből az akolból, kényszerzubbonyból a lehető leggyorsabban menekülni kell és létrehozni az európai valódi értékrendet megőrző Kelet-Közép-Európai Szövetséget.

El kell kezdeni az aknazár telepítését az osztrák határra...

Megmondom őszintén, félve írtam le. :)))

Köszi a segítséget, s egy lépéssel előbbre is vittél, nem maradok el a trendi gendersemleges szóhasználat terén sem.

Az a fontos, hogy a belügyminiszter el szerint nem jók a bizottság javaslatai. Többen felvetették, hogy a migráció kérdésében ne a bizottságnál legyen a tervezés, a döntés, hanem a belugyminisztereknel

„Magyarország ötször annyi Uniós támogatást kapott ,mint Ausztria Marsall segélyt a háború utáni években.”

„Ausztria az Európai Újjáépítési Program (Marsall-terv) keretében mai értékben kifejezve 8 milliárd dollár Marsall-segélyt kapott.

Magyarország az Európai Uniós Fejlesztési Programok keretében eddig, 2015-ig több mint 40 milliárd dollárt, vagyis az Ausztriának a háború után juttatott Marshall-segély több mint ötszörösét kapta mai értéken számolva is.” - írja bloger.

Majd később az egyik hozzászólónk válaszolja:
„ZorróAszter (szerkesztő) 2015. 07. 02. 18:41
A dollár vásárlóereje pedig több mint tízszeresével romlott azóta.”
http://zorroaszter.uw.hu/archi..

Ebből pedig az következik, hogy a 8 milliárd USA dollárral szemben 2015 vásárló erő értéken 40 milliárd USA dollár 4 milliárd USA dollárnak felel meg.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés