Manfred Weber: Az EP-választás után új esély nyílhat a menekültkérdés rendezésére

2019. április 28. 17:11
Weber szerint csak akkor lehet a „belső szolidaritásról” és egy „belső menekültkvótáról” tárgyalni, ha ellenőrzik a külső határokat.

A májusi európai parlamenti (EP-) választás után új esély nyílhat a menekültügy körüli kérdések rendezésére az Európai Néppárt (EPP) csúcsjelöltje, Manfred Weber szerint.

A „migráció kérdése továbbra is nyílt politikai seb a kontinensen” és sok kárt okoz, mert megosztottsághoz és vitához vezet, és ezzel akadályozza a munkát a közösség jövőjét tekintve fontos területeken – mondta a politikus egy vasárnapi interjúban.

Rugalmas kvóta

A Deutschlandfunk német országos közszolgálati rádióban sugárzott interjúban kiemelte, hogy az Európai Bizottság (EB) elnökeként magához vonná a kérdés megoldását.  Mint mondta, a brüsszeli testület vezetőjének „be kell mennie a miniszteri tanácsba, ahol a belügyminiszterek ülnek és el kell mondania, hogy barátaim, most tisztáznunk kell ezt az ügyet”.

Hozzátette: reméli, hogy az EP-választás után „másmilyen lesz a légkör” és ebben az új helyzetben azt lehet majd mondani, hogy „rendben, a választók megadták nekünk a felhatalmazást, de most aztán neki is kell veselkedni a feladatoknak és meg kell oldani őket”.

Azonban a „menekültkérdés” rendezésének az előfeltétele az Európai Unió (EU) külső határának ellenőrzése, különben nem lehetséges a megegyezés. Csak akkor lehet a „belső szolidaritásról” és egy „belső menekültkvótáról” tárgyalni, „ha biztosítjuk, hogy az állam dönt arról, hogy ki jön Európába és nem az embercsempész bandák” – húzta alá Manfred Weber.

Kifejtette: az EB elnökeként már a ciklus kezdetétől kiemelt kérdésként kezelné a menekültügyi szabályozást, ami azt is jelenti, hogy ismét tárgyalni kell a már elkészült javaslatokról. Mint mondta, „nagyon-nagyon komoly első lépéseket” jelentenek Sebastian Kurz osztrák kancellárnak az Ausztria 2018 második félévi soros EU-elnökségének idején tett javaslatai a „rugalmas kvótáról”, de az elképzelést ki kell egészíteni a határvédelemmel.

Marshall-terv Afrikának

Ezzel kapcsolatban hangsúlyozta: elfogadhatatlan az EU-s belügyminiszteri tanács döntése, miszerint 2027-re emelik 10 ezer főre a Frontex EU-s határ- és partvédelmi szervezet létszámát, ezt a fejlesztést sokkal hamarabb, 2022-ig végre kell hajtani. Elkeserítő, hogy míg az EB „jó javaslatokat tesz”, az EP pedig egyetértésre tud jutni, a harmadik intézményben, a tagállami kormányokat összefogó tanácsban „teljes káosz van” a menekültügy kérdésében – fogalmazott.

A bajor Keresztényszociális Unió (CSU) politikusa aláhúzta: az államnak képesnek kell lennie a határ ellenőrzésére és arra, hogy megtagadja a belépést az illegálisan érkező emberektől, ez azonban csak az első elem. A második elem egy „áttelepítési program”, amelyben az állam az ENSZ közreműködésével korlátozott időre és kontingensekben, előre meghatározott létszámú csoportokban befogad embereket.

A fokozottan védelemre szoruló embereket, „az időseket, a megerőszakolt asszonyokat és a gyerekeket kell Európába hoznunk és nem a 18 éves fiatalembert, aki egy törökországi táborban is viszonylag jól tud boldogulni” – mondta Manfred Weber.

Az EB elnöki tisztségére pályázó politikus hozzátette, hogy mindezt ki kell egészíteni egy gazdasági fejlesztési programmal, egy „Marshall-tervvel", amely Afrika felemelkedését szolgálja és ki kell dolgozni egy tervet a Földközi-tengeren folytatandó embermentő műveletekre. Egy egész rendszert kell létrehozni, a műholdas és a dróntechnológia bevetésével is biztosítani kell, hogy a lehető leghatékonyabb legyen a hajótöröttek mentése, az afrikai oldalon fekvő államoknak pedig segíteniük kell, hogy „az emberek ne szálljanak be a halálhajókba” – mondta az EPP csúcsjelöltje.

(MTI)

Összesen 103 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Rendet kell teremteni és a helyszínen ellátni a rászorulókat, ott olcsóbb is mint az EU-ban.

Ez Webertől egy átgondolt megszólalás, amely a keresztény európai fehér ember szívét veszi célba, elismerem, hatásosan...
http://nepesseg.population.cit.. Afrika jelenlegi népessége *

1 300 551 886
Népesség növekedése
Mai napon 57 224
Változások minden 1.056 sec.

------------------------Népesség növekedése Idén 9 628 484 -----------------------

Születések Mai napon
78 754
Változások minden 0.767 sec.
Születések Idén
13 251 176
Halálozások Mai napon 21 530
Változások minden 2.806 sec.
Halálozások Idén 3 622 692
------------Évi 10 millió CSAK AFRIKA NÖVEKEDÉSE AZ ÉLŐ LELKEK SZÁMÁBAN. És Ázsiáról még nem beszéltünk...
Nyilvánvaló, hogy ha évi 10 millió betelepülőt Európa átvesz, azzal Afrika gondjai semmivel nem csökkennek, a helyzetük nem javul-
Európa viszont 5 év alatt garantáltan élhetetlenné válik!
De miről szól ez a történet a valóságban?
„azok, akik falat építenek, végül a falaik rabjává lesznek” - mondja a pápa, és a migránsnarratíva mindent legázolóan dübörög,
És milyen jól van ez így.
Falak nélkül nyáron nagyon meleg lenne, télen nagyon hideg.
A Pápa is azok sorába kapcsolódik időnként, akik a háttérből a világot kilátástalan helyzetbe terrorizálták.
És saját bűnükről elterelve, a fehér keresztény emberre tolják a felelősségük súlyát, átfogó globális hipnózis alá vetve a a világot.
Ez a Rothschildia szelleme és kőkemény napi valósága.
A Roth-i pénzmaffia hatalmával kilátástalan helyzetbe sodorta a világot, megmenekülésük módjaként
Európa őslakosságát, benne a keresztény civilizációval a kivégzése előtti 24. órába taszították.

Az esély rá eddig is megvolt, te tökkelütött.

Muszáj marhaságokat beszélni?

Vakegér szót kér a elnöki poszt reményében.

Az! Tényleg. Pár napja milyen édesen elkezdett sasszézni a másik irányba. Nem tartozik ő egyik oldalhoz sem, csak egy szimpla karrierista.

Weber Napóleon akar lenni, pedig csak egy törpe harcsa, aki sokat akar, de nem bírja majd a farka.
Kedve Manfréd! Kár álmodozni. Önből nem lesz bizottsági elnök.

"Tiszaújvárosba 3000 törököt fog betelepíteni, így az iszlamisták aránya már 40% lesz a városban."

Te nagy kópé! Már megint megröhögteted az embert! :DDD

Tunya! Amúgy hány lakosa van jelenleg Tiszaújvárosnak, és ebből "hány törököt telepített" már be Orbán? Csak, hogy miképp jön ki az a 40% a 3000 leendő betelepítettel? :DDD

"mire végig olvassa az ember a leírt szöveged, már meg is buksz vele."

Én is így gondoltam. De Tunyát nem zavarja. Azért egy trollnak is kellene adni valamit a látszatra, még akkor is ha grafomán.

Mert a kancellár asszonynak nem jutott eszébe a külső határok védelme. Továbbá elfelejtettek "neki veselkedni a feladatoknak" és ez a remek rugalmas kvóta, valamint „áttelepítési program” is elkerülte a figyelmét.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés