A fenevad ébredése

2019. április 28. 9:41
A kommunizmus eszméje megbukott a történelem próbapadján, tehát – szigorúan marxi értelemben is – rossz, helytelen.

„Onnan villant eszembe a két kép, a két eseménysor éles különbsége, hogy olvasom Szilvay kolléga interjúját a Mandineren, egy bizonyos Kiss Viktor »ideológiakutató«-val, Most fut fel itthon az új baloldal címmel. Ebben a jeles kutató azt állítja, hogy az általa remélt komcsi reneszánsz kezdete 2010-re tehető: »A kiindulópont, hogy ekkortól érkeznek a felnőttkorba a minden tekintetben globalizált korosztályok. Ők azok, akik már beszélnek nyelvet, akik már az interneten élik az életüket, akik járnak külföldön, tanulnak más egyetemeken.« Túl a szokásos panelen: »a baloldaliak olyan okosak, hogy seggük helyett is eszük van«, ez sandán azt sugallja, hogy az egész boldog »nyugat« baloldali-marxista, és aki kimegy oda, az megfertőzve tér haza. Ez persze mindközönségesen nem igaz.

Az igazi oka az a valóban tapintható újbaloldali, kultúrmarxista éledezésnek (többnyire a belvárosi hülyegyerekek körében), hogy felnőtt egy olyan generáció, amelyik már nem élt a létező szocializmusban, ezért aztán azt hazudnak nekik, amit csak akarnak. A 2010-es dátum pedig onnan származik, hogy akkor ijedtek meg igazán, na nem az ifjak, hanem mestereik, hogy pénzt és befolyást fognak veszíteni.

Zárójel. Véleményem szerint akik a »nagyszerű elmélet – rossz gyakorlat« érvet elfogadják a marxizmus kapcsán, azok nem olvasták és/vagy nem értették Marxot. Marx szerint a történelem valósága minden eszme próbaköve, és számtalanszor fejezte ki a legmélyebb megvetését mindenféle »teória« iránt, amely nem a valóságban, a tények, a történelem valóságában jelenik meg. Nincs jó vagy rossz, helyes vagy helytelen ideológia, csak sikeres és sikertelen van. Ami megfelel az adott történelmi körülményeknek az fennmarad egy hosszabb ideig, az sikeres, tehát jó, helyes, ami nem, az rossz és helytelen – állítja Marx. A kommunizmus eszméje megbukott a történelem próbapadján, tehát – szigorúan marxi értelemben is – rossz, helytelen. Zárójel bezárva.

Velünk már nem számolnak, minket már nem akarnak és nem is tudnának megetetni az újbaloldali szellemi moslékkal, hiszen mi a bőrünkön tapasztaltuk a nagyszerű eszmét, tankkal, gumibottal, akasztófákkal, cselédek és disznópásztorok nyargalászásával és uralmával. Miután nem tanultunk a ’89-es rendszerváltozás során az előző a ’49-es kegyetlenül és erőszakosan valódi rendszerváltás tanulságaiból, ezért érintetlenül hagytuk az előző rendszer kedvezményezetteinek pozícióit, többek között az oktatásban is, így a marxiánus oktatás töretlenül folyik napjainkig, a tudomány szabadságának jótékony fátyla mögött.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 73 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Marx csupán annyira volt egy ártalmatlan szobafilozófus, hogy az 1870-ben elbukott párizsi kommun okozta csalódottságában tekintetét Oroszországra szegezte, és ő maga volt az, aki saját korábbi elméletét oly módon hígitotta, hogy az megfeleljen az orosz viszonyok között lezajló kommunista forradalomnak.

Az 1882-ben orosz nyelven kiadott Kommunista Kiáltvány Marx által jegyzett előszavában, már orosz kommunista forradalomról ír, amely jelzésként fog szolgálni egész Európában.

Brühühü, a bálvány nem akart semmi rosszat, csak félreértették és rosszra használták a tanait.:(

Nem tudom, hogy jön ez Marxhoz, meg az itt leírt, vágyott marxista reneszánszhoz?

De ha már felhoztad, megkérdezem, mennyi EU támogatást kaphat egy nyugati, mondjuk egy francia gazda, és mennyit egy magyar? Mert ugye ezt a támogatást az állam nem egészítheti ki. Hogyan épülhettek ki az említett osztrák gazdaságok, és hogyan verték szét az egykor jól működő magyar parasztgazdaságokat?

A Kínai Nagy fal mellöl indultunk, emlékszel?

Sok ellentmondás van a marxi tanokban, például, hogy dialektikát hirdet, de nem dialektikus a világszemlélete. A praxisban pedig csődöt mond: ahol még államilag létezik, mindig az elvek ellenére egszisztál.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés