Régen szerintetek könnyebb volt?

2019. április 26. 9:52

Molnár Csanád
SHE
Miért féltek?! Nincs háború, nincs éhínség, semmi nem ad okot arra, hogy lemondjatok a gyermekáldásról.

„Mi még tudtuk, hogy mi az a boldogság, mert nem az anyagi dolgoktól tettük függővé, mint a mostani generáció. Tudod, mi volt meg nekünk régen, ami nektek még nincs, de remélem meglesz!? A magunkba és az egymásba vetett hitünk.

Mi még bíztunk az erőnkben, pedig egyáltalán nem volt kiszámítható a jövőnk. Akkor esett szét és alakult át a világ, egymás után szűntek meg az addig biztosnak gondolt munkahelyek. Ám mi csak arra figyeltünk, amit éreztünk: a szerelemre és a szeretetre. Egymás kezébe adtuk a sorsunkat, bízva abban, hogy a másik soha nem él vissza ezzel.

Mi nincs meg nektek, amitől boldogok lehetnétek? Egészségesek vagytok. Van jól fizető állásotok, saját lakásotok, ami ugyan »csak« kétszobás és nem elit környéken van, de a tiétek és ráadásul tehermentes. Nincs mitől félnetek, mégsem hallok mást a szátokból, mint panaszt és rettegést a jövőtől.

Miért nem mertek bízni magatokban? Nem kell, nem lehet és nem is szabad mindent előre tudni, és nem szabad mindenbe csak akkor belevágni, amikor ti uraltok minden körülményt!”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 20 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Jövőnket gyermekeink és unokáink jelentik. Akit ez nem érdekel, magára vessen.

És most leírom a kedvenc mondataimat!

Mi a boldogság? A gyerek. Egy új autónak örülsz 3-6 hónapig, az új lakásnak, háznak 3-6 évig, a világ körüli utazásnak, az új kütyünek néhány hétig. De a gyereknek amíg élsz. A legnagyobb gyerekem 26 éves, de éppen olyan boldogsággal tudok ránézni, mint akkor, amikor legelőször a kezembe fogtam és Nagyszombaton, ahogy ültek a kertben, a langyos tavaszi napsütésben beszélgettek és örültek egymásnak, semmiért, de semmiért a világon nem adtam volna oda.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés