Szakértői szintek

2019. április 25. 8:01

Kacsoh Dániel
Magyar Hírlap
Ismét kénytelenek vagyunk szembesülni azzal, hogy a „függetlenség” mint ethosz kizárólag a balliberális értékrend mellett elkötelezettek sajátja.

„Miután a jelenlegi összetételében minap utoljára ülésezett Európai Parlament hitet tett a demokrácia és a jogállam ellenőrzésére hivatott nemzetközi szervezetek támogatásának megháromszorozása mellett, ismét kénytelenek vagyunk szembesülni azzal, hogy a »függetlenség« mint ethosz kizárólag a balliberális értékrend mellett elkötelezettek sajátja. Mi másért bízna Brüsszel mintegy ötszázmilliárd forintnak megfelelő összeget olyan, senki által meg nem választott csoportokra, ha nem lenne biztos benne, hogy az érintettek politikai semlegessége megkérdőjelezhetetlen, s még véletlenül sem szubjektív szempontok mentén szólnának bele az egyes tagállamok – választások révén hatalomba került – kormányainak munkájába. Azaz: avatkoznának bele kívülről belpolitikai folyamatokba, végső soron az adott ország irányításába. Tehát csakis egyetlen magyarázat lehet erre a dilemmára, mégpedig az, ha az EU-s gigatámogatást elnyerő NGO-k megfellebbezhetetlenül függetlenek.

Nyilván pusztán afféle fasisztoid–paranoid kelet-európai aggályoskodás, ha mégis azt feltételezzük, hogy ez bizony – ahogy egy bukott miniszterelnök fogalmazott – lárifári. Hogy nem más történik, mint hogy tisztázatlan hátterű lobbicsoportok valami megfellebbezhetetlennek kikiáltott, homályos emberi jogi kritériumrendszerre hivatkozva kapnak felhatalmazást a Brüsszelnek nem tetsző utat járó tagországok megregulázására. Erről is szól majd az EP-választás.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 25 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nálunk a "függetlenséget" elég egy O1G-vel bizonyítani...

Kacsóh sem független, természetesen. De legalább nem is akar annak látszani. A többivel sem az a baj, hogy nem független, hanem hogy el akarja hitetni magáról, hogy az. Kisajátítva, és persze devalválva ezt a jelzőt is.

Tegnap olvashattuk, hogy már önkormányzati választások sem lesznek, csak helyhatóságiak, mert az önkormányzatiság is ballib.

Mindenki véleménye fontos, természetesen. Érdekes hozzáállás, főleg egy demokratától, hogy a vele egyet nem értők véleményét nagyvonalúan "irrelevánsnak" minősíti. Így nem is kell bíbelődni sem a megértésével, sem a cáfolatával.

A függetlenség egyáltalán nem a kormánytól való függetlenséget jelenti. A függetlenség nem létező fogalom a médiában. Azok, kik nálunk magukat "függetlennek" nevezik, az ellenzéktől, illetve különféle NGO-któl függenek. Úgy pénzügyileg, mint ideológiailag. Vagy esetleg - mint az MNO simicskai fordulata idején - egy-egy vállalkozótól.

Na akkor sorold, melyik kedvenc médiád áll meg a saját lábán? Állandóan azon rinyáltok, hogy nektek nincs erre pénzetek, ezért vagytok szarban.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés