Nálunk is legalizálják a kannabiszt

2019. április 20. 17:28

Magyar Liberális Párt
MTI-OS
Miközben az állam „súlyos milliárdokat zsebel be az alkoholra kirótt adóból, a kannabisz fogyasztását tűzzel-vassal üldözik”.

„A Magyar Liberális Párt közleménye 

Az alkohol fogyasztására vonatkozó szabályokat alkalmaznák a kannabisz fogyasztására is a Liberálisok

Vonatkozzanak Magyarországon ugyanazok a szabályok a kannabisz-tartalmú termékek fogyasztására, mint az alkohol-tartalmú termékek fogyasztására, erről szeretne népszavazást kezdeményezni a Magyar Liberális Párt – jelentette be Sermer Ádám, a párt főpolgármester-jelöltje április 20-i sajtótájékoztatóján. Sermer azt mondta, hogy megválasztása esetén azonnali hatállyal, helyi rendeletben dekriminalizálná a kannabisz birtoklását és fogyasztását Budapest közigazgatási területén. A Liberálisok országos mozgalmat szerveztek a Legalizálj!-kampány mögé annak érdekében, hogy végre Magyarország is kövesse a fejlett nyugat-európai és amerikai példát, és nálunk is legalizálják a kannabiszt. A mozgalom szombaton egész nap gyűjti az előzetes támogatói aláírásokat a népszavazáshoz, valamint részt vesz a Million Marijuana March nevű rendezvényen is. A Margitszigeten 16:30-tól egy közös, jó hangulatú piknikkel zárják a programokat 420 alkalmából, amit világszerte a legalizációs törekvések napjaként tartanak számon. A piknik célja, hogy felhívja a figyelmet a rekreációs kannabisz-fogyasztás veszélyeire - a megnövekedett étvágyra és a jó hangulatra.

Miközben az állam »súlyos milliárdokat zsebel be az alkoholra kirótt adóból, a kannabisz fogyasztását tűzzel-vassal üldözik« – hangsúlyozta. Radó szerint itt lenne az ideje, hogy legalizációval végre a kannabisz fogyasztását is törvényes útra tereljék, ahogy arra számos pozitív példát találunk a világon. »Szeretnénk elérni, hogy a kannabisz tartalmú termékeket legálisan és ellenőrzött módon lehessen megvásárolni, az ebből befolyó hasznot pedig a bűnözők helyett az állam arassa le« – mondta Radó, hozzátéve: a legális, és így biztonságos kannabisz-tartalmú termékek forgalmazására a Nemzeti Dohányboltok ideális rendszerként már most is rendelkezésre állnak.”

 

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 97 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ez egy nagyon fontos kérdés. 2500 szavaztot kaptok érte.

Régi liberális követelés ez. Már Páskándi Géza megsemmisítő kritikával illette érveivel a legalizálás mellett kardoskodó Konrád Györgyöt.

Túl sokan szopták be Kovácsék Orbán akasztani fog maszlagát.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés