Beethoven, az afronémet

2019. április 17. 9:46

Rab Irén
Magyar Hírlap
Merthogy a zeneszerző valódi arca fekete.

„A negyedévezredes évforduló méltó ünnepléséhez az előkészületek máris elkezdődtek. Tudjuk a tervezett koncertek helyét, idejét, ismerjük a kiállítások kurátorait, a hanglemezpiac is felpezsdült. Németországban film készül Beethoven életéről, tucatnyi játékfilm után végre igazi, német gyártású film. Ugyanis eddig csak angol, amerikai, francia, osztrák etc. játékfilmek készültek, amelyek talán nem valódi arcát mutatták minden idők legnagyobb zeneszerzőjének. Merthogy Beethoven valódi arca fekete.

Legalábbis a megbízást kapó nagy hírű, progresszív rendező interpretációja szerint. Michael Simon de Normier mountainbike-versenyző, valamint menekülteket segítő, maga is menekült híres aktivista. Állítása szerint ő volt az öt Oscar-díjra jelölt Felolvasó című film társproducere, bár neve a stáblistán sehol nem szerepel. A jelölés és önfényezés ténye viszont elegendő oknak látszik a mai világban, hogy a jubileumi évre tervezett, nagyszabású film rendezője lehessen. Kellett persze hozzá a haladó szellemű forgatókönyv, amit párhuzamosan írt Beethovenről szóló regényével. És kell hozzá a német adófizetők pénze.

Normier valami ütős dolgot akart, és alaposan utánanézett a rendelkezésre álló friss információknak. Felhasználta például az önjelölt Beethoven-szakértő fekete aktivisták kutatási eredményeit. Eszerint Beethoven afroeurópai, hiszen apai ágon Németalföldről származik, és tudvalevő, hogy itt évszázadokig a spanyol Habsburgok uralkodtak. Spanyolországban az arab megszállás idejéből sok szerecsen maradt, akik kolóniát alkotva elárasztották Flandriát is. A szerecsenek észak-afrikaiak, onnan már csak egy ugrás Etiópia, ahonnan szerintük Beethoven szépanyja származik. Beethoven néger eredetét a kortársak jellemzése is igazolja, hiszen zömök, izmos testalkatúnak írták le, nyaka rövid, az orra húsos, szája vastag, szemöldöke bozontos és bőre meglehetősen sötét volt. Normier a halotti maszkot is megvizsgálta, és megállapította, hogy Beethoven orra, hát, nem éppen görögös szabású volt. Akinek ez sem elég, nézzen utána Beethoven zenéjének, ha az nem hordoz afrikai elemeket, akkor semmi sem! Világzenei ismeretek nélkül is megállapítható, hogy műveiben tudatosan használt poliritmust, ez pedig a Guineai-öböl térségében élőkre jellemző igazán. Talán ennek a felismerésnek köszönhető, hogy az Any francia lemezkiadó 2015-ben Beethoven szonátáit Beethoven Was African (Beethoven afrikai volt) cím alatt adta ki.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 34 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A "mindenki afrikából származik", mindenki egyforma és a rassz szociológiai kategória című tévképzetek gyorsan cáfolhatóak. A holocén rasszok, endogám populációk teljes genom elemzése azt tárta fel, hogy az európai lakosság kb 4% neandervölgyi, a kelet-ázsiaiak kb 5% mennyiségben neandervölgyi + gyenyiszovói genetikai elemeket hordoznak. A délkelet ázsiaiaknál egy másik gyenyiszovói kapcsolta mutatható ki, míg pápuában már a harmadik típusú gyenyiszovói kapcsolat 6%-os lenyomata látható a genomokban. Nos ezek a fekete-afrikaiakból teljességgel hiányoznak.

Készül a minta, hogy fogják majd 60-70 év múlva az iszlám hódítók átírni azok származását, akikre esetleg igényt tartanak majd az európai kultúrából?

Válaszok:
OberEnnsinnen | 2019. április 17. 15:31
OberEnnsinnen | 2019. április 17. 15:33

Szó szerint:
Beethoven-Wagner-Hitler

Ezt nem az iszlám hódítók írják, csak "innen", nyújjorkból...
Nyújjjorktájmszéktól meg fogjuk tudni, Betthoven nemi betegségben süketült meg, amelyet lmbtq mivoltjának, de mindenképp genderességének köszönhetett...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés