Ellenzékiek szavaztak a Fidesszel

2019. április 3. 11:50

Böcskei Balázs
24.hu
Korábbi felszólalásaikban azt mondták, nem elégségesek, „ezer sebből véreznek”, nem alkalmasak a demográfiai krízis kezelésére a családvédelmi intézkedések.

„Mondhatják, hogy a Fidesz ellenségkonstruáló álláspontja ellenére értékelvű döntést hoztak, de ez egyszerűen nem igaz, hiszen vezető politikusaik mást mondtak a vitákban. Csárdi Antal LMP-s országgyűlési képviselő például így beszélt: »Az alapcélokat én személyesen nagyon támogatom, de észre kell venni, hogy a családvédelmi akcióterv ezer sebből vérzik.« Ahhoz képest, hogy »ezer sebből vérzik«, továbbá egyetlen egy LMP-s javaslat sem lett beépítve a csomagba, az LMP-frakció mégis támogatta a családvédelmi akciótervet. Miért? Mert jobb ötletük nincs az első bekezdésben írt nyelvi-politikai stratégiai kihívásra.

Ugyanígy járt el az MSZP is, noha korábban Korózs Lajos úgy vélte: »Megint csak a vagyonosok járnak jól. (…) Nyilvánvaló az a dolog, hogy amit csak lehet majd elsumákolnak, a résztvevők körét, vagy az érintettek körét tovább szűkítik.« A feltételezett sumákolás és az MSZP-s módosítók elhasalása ellenére, azaz érdemi baloldali társadalompolitikai korrekció nélkül szavazták meg a szocialisták a csomagot.

A Jobbik végig megengedőbb volt a vitában. Z. Kárpát Dániel, a párt alelnöke hangsúlyozta, szeretnék, hogy minden magyar gyermek kedvezményre jogosítson, így ne legyen különbség egy-, két- és háromgyermekesek között. A Jobbik 12 pontos javaslatcsomaggal élt, ám az indítványok egyikét sem fogadták el. A Jobbik ennek ellenére együtt szavazott a Fidesszel. Igaz, a Fidesz-kommunikáció kizárási szándékát ha féloldalasan is, de kezelték. Már amennyiben önmagában a kockázatminimalizálás ma már piros pontot jelent egy ellenzéki pártnak.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 41 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Jellemző egyébként, hogy pl. a 444 konkrétan elhallgatta azt a tényt, hogy
- az ellenzék 3 pártja (neo-Jobbik, MSZP, LMP) - minden addigi szájtépés ellenére - megszavazta a kormányoldal talán legfontosabb törvénycsomagját;
- a "nagy nemzeti ellenállás" pár hét alatt eljutott odáig, hogy háromfelé szavazott az összellenzék egy stratégiai fontosságú kérdéskörben ( a DK nemmel, a Párbeszéd pedig tartózkodott).

Hát igen, az orbánfób hardcore magot nem akarják ilyen "apróságokkal" megzavarni a májusi választás előtt. ;))

"Korábbi felszólalásaikban azt mondták, nem elégségesek, „ezer sebből véreznek”, nem alkalmasak a demográfiai krízis kezelésére a családvédelmi intézkedések."

Talán az lehet az oka ennek, hogy nem a Fidesz intézkedései véreznek ezer sebből, hanem ez a nyomorult ellenzék.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés