Lecsapott a francia állam a sárgamellényesek egyik vezetőjére

2019. március 29. 16:57
Egyre több helyen tiltják be a mozgalom megmozdulásait.

Egy párizsi bíróság ezerötszáz euró (465 ezer forint) pénzbírságra ítélte pénteken Eric Drouet-t, a francia sárgamellényesek egyik vezetőjét hatóságilag nem engedélyezett tüntetések szervezése miatt. A 34 éves férfi védője fellebbezést jelentett be az ítélettel szemben.

Drouet a francia kormány adó- és gazdaságpolitikája ellen ötödik hónapja tiltakozó sárgamellényesek egyik hangadója. A kamionsofőr szerint az eljárás politikailag motivált, és csak arra szolgál, hogy elhallgattassa a mozgalmat. Védője szerint Drouet „munkájával kapcsolatos okokból” nem tudott megjelenni az ítélethirdetésen. A törvényszék 2000 eurós bírságot szabott ki, de ebből 500 eurót próbaidőre felfüggesztett. Az ügyészség azonban egy hónap felfüggesztett szabadságvesztést és 500 euró pénzbüntetést követelt.

A rendőrség január 2-án vette őrizetbe Drouet-t a párizsi Champs-Elysées sugárúton rendezett tüntetésen. A vádak szerint ezt és a december 22-i be nem jelentett tiltakozást is ő szervezte. Szombatra ismét tüntetéseket jelentettek be a sárgamellényesek, akik így már huszadik alkalommal vonulnak az utcákra tiltakozni. A korábbi rendbontásokra tekintettel a hatóságok a többi között a Champs-Elysées sugárúton, illetve Toulouse és Avignon is belvárosában betiltották a megmozdulásokat.

(MTI)

Összesen 8 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nincs új a Nap alatt, elvégre Franciaország a demokrácia MINTAÁLLAMA:
"2015. március. 04. 19:58 VILÁG
A francia antiszemita humorista DVD-it is betiltották
Betiltotta az antiszemitizmussal vádolt humorista, Dieudonné M'bala M'bala legutóbbi műsoráról készült DVD forgalmazását szerdán a párizsi legfelsőbb bíróság.
A felvételen a humorista Le Mur (A fal) című showja látható, amelynek turnéja tavaly félbeszakadt, mivel több város letiltotta az előadást, s a döntéseket az államtanács is jóváhagyta.

A legfelsőbb bíróság úgy ítélte meg, hogy a DVD-n gyűlöletkeltő és faji vagy vallási erőszakra uszító, valamint emberiesség elleni bűntetteket dicsőítő, illetve azokat vitató részletek láthatók.

Az államtanács döntése óta a 49 éves Dieudonné nem lépett fel többet a vitatott műsorral, de az arról készült felvétel 2014 júliusa óta a humorista internetes oldalán megvásárolható. Emiatt fordult bírósághoz a Rasszizmus és Antiszemitizmus Elleni Nemzetközi Liga (LICRA).

A bíróság megállapította, hogy a felvételen hallható mondatok a zsidók elleni gyűlöletkeltésre alkalmasak, ezért elrendelte a DVD bevonását és megtiltotta kereskedelmi forgalmazását, ami nagyon ritka Franciaországban."
Még a DVD is vírus, bizony, a Nagy France-ban.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés