Csak rendszerkritikus baloldali feminizmus létezik

2019. március 26. 07:15

Nem véletlen az sem, hogy Novák Katalin lett a család- és ifjúságügyért felelős államtitkár.

2019. március 26. 07:15
Lebanov Barbara
Mérce

„Amíg egy vezető pozícióban lévő nőnek, politikusnak el kell tűrnie a szexista megjegyzéseket, gyakran kérdőre vonják férfi versenytársaival szemben a tehetségét és alkalmasságát, addig a lényegesen kiszolgáltatottabb kisvárosi árufeltöltőnek soha esélye nem lesz még a verseny közelébe sem kerülni, vagy egyáltalán a pénztáros Terike lányaként álmodnia az egyetemről, amit azért a felső-középosztály családokban minden lány megtehet.

Nem véletlen az sem, hogy Novák Katalin lett a család- és ifjúságügyért felelős államtitkár, így keltve azt a látszatot, hogy amikor az Orbán-kormány családpolitikáról beszél, valójában nők érdekei és nők önrendelkezési jogának központi figyelembe vételével teszi azt. Hiszen ki gondolná azt, hogy egy szemmel is jól látható női államtitkár ne akarna jót a nőknek?

Ebből pedig következik végül a harmadik hiba, ami a magyar politika specifikusan nőket érintő rákfenéje és az Átlátszó cikkének legnagyobb hibája is egyben. 

Az értékvakság és a női lét kontextus nélküli misztifikálása.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 60 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szalard
2019. március 27. 09:14
Mit keresnek Magyarországon ezek a Dobrev, Lebanov nevű lökött bolgár vendégmunkások?
jóember
2019. március 26. 19:44
„Amíg egy vezető pozícióban lévő nőnek, politikusnak el kell tűrnie a szexista megjegyzéseket" Erről a mondatról az a kép ugrott be, amikor a metoo kampány elején Gurmai Zita is elő állt azzal, hogy őt is zaklatták.(https://24.hu/belfold/2017/10/21/az-mszp-s-gurmai-zitaval-is-eroszakoskodtak/) Azóta is dilemmában vagyok, hogy ki lehetett az, aki ezt zaklatta?
Vainamoinen
2019. március 26. 14:30
Tipikus kopkodo, csunya no. Valamit nagy hulyeseget kell mondani, hogy ra figyeljenek.
székelyszó
2019. március 26. 14:21
A lányos szülők követhették el a hibát azzal, hogy mindenképp erőltetik a függetlenséget, a karriert a lányoknál, pedig intelligensen összetartani a családot, megteremteni az otthon melegét, egészséges élelmiszereket előállítani vagy a béke szigetét biztosítani a családnak /vagyis okosan gyógyítani a lelki problémákat...igazán nemes feladat lenne...Talán sok dolog helyre billenne, ha lehetne minősítést szerezni háztartás vezetésből-főzésből, személyiség lélektanból, képességfejlesztésből, /gyerekeknél elengedhetetlen! egészség megőrzésből /nem kellene annyi orvos!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik