Csak rendszerkritikus baloldali feminizmus létezik

2019. március 26. 7:15

Lebanov Barbara
Mérce
Nem véletlen az sem, hogy Novák Katalin lett a család- és ifjúságügyért felelős államtitkár.

„Amíg egy vezető pozícióban lévő nőnek, politikusnak el kell tűrnie a szexista megjegyzéseket, gyakran kérdőre vonják férfi versenytársaival szemben a tehetségét és alkalmasságát, addig a lényegesen kiszolgáltatottabb kisvárosi árufeltöltőnek soha esélye nem lesz még a verseny közelébe sem kerülni, vagy egyáltalán a pénztáros Terike lányaként álmodnia az egyetemről, amit azért a felső-középosztály családokban minden lány megtehet.

Nem véletlen az sem, hogy Novák Katalin lett a család- és ifjúságügyért felelős államtitkár, így keltve azt a látszatot, hogy amikor az Orbán-kormány családpolitikáról beszél, valójában nők érdekei és nők önrendelkezési jogának központi figyelembe vételével teszi azt. Hiszen ki gondolná azt, hogy egy szemmel is jól látható női államtitkár ne akarna jót a nőknek?

Ebből pedig következik végül a harmadik hiba, ami a magyar politika specifikusan nőket érintő rákfenéje és az Átlátszó cikkének legnagyobb hibája is egyben. 

Az értékvakság és a női lét kontextus nélküli misztifikálása.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 55 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A női hallgatók száma évek óta tendenciózusan meghaladja a férfi hallgatók számát a felsőoktatásban.
Az is kamu, hogy a manapság az egyetem valamiféle felső-középosztálybeli kiváltság lenne, ma gyakorlatilag az nem kerül be egyetemre, aki nem is akar...4-es matekkal simán be lehet kerülni egy vidéki egyetemre progtervező szakra.

Végre egy normális gondolat. Rájött, hogy Novák Katalin nem véletlen államtitkár. Nem a tombolán húzták ki a nevét, hanem tudatos döntés volt kinevezése. Innen már csak egy lépés belátni (igaz, hogy elég nagy ez a lépés), hogy azért van ebben a pozícióban, mert alkalmas rá, mert jó sáfára a rábízott feladatoknak. Hálás vagyok a munkájáért!

Ezért is rühellem a feministákat. Semmi nem jó nekik. A vérünket akarják.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés