Budapestre jöhet Donald Trump

2019. március 22. 09:52

Donald Trump Budapestre látogathat a közeljövőben David B. Cornstein amerikai nagykövet szerint.

2019. március 22. 09:52

A kétoldalú Védelmi Együttműködési Megállapodás elfogadása után tart lehetségesnek egy amerikai-magyar csúcstalálkozót a budapesti amerikai nagykövet. David Cornstein felidézte, hogy a dokumentum már a magyar parlament illetve az amerikai törvényhozás előtt van, de még ratifikálni kell. Ezután belekezd a látogatás megszervezésébe – mondta az amerikai nagykövet az Infórádiónak adott exklúzív interjújában

Cornstein kiemelte, hogy nagyon elégedettek Magyarország védelmi kiadásaival a NATO-n belül és nem lennének meglepve, ha már a kitűzött 2024-es időpont előtt elérné Magyarország a 2%-os célt bruttó hazai termékhez mérve. A nagykövet kiemelte, hogy nagyon elégedett volt Szijjártó Péter külügyminiszter washingtoni látogatásával, amelynek során megbeszéléseket folytattak Wess Mitchell-lel, az amerikai külügyminisztérium európai és eurázsiai ügyekben illetékes helyettes államtitkárával, valamint az amerikai és a magyar hadsereg néhány képviselőjével. 

„Sikerült elsimítanunk az összes kérdéses pontot. Jelenleg az amerikai kormány és a magyar parlament előtt van a dokumentum, a törvényhozás védelmi bizottsága vizsgálja felül. Ha ezzel végzett, a parlament elé terjeszti. Reményeink szerint a teljes testület elfogadja a dokumentumot, és végezetül tartunk majd egy szép ceremóniát, amelyen aláírjuk a megállapodást.” – mondta az amerikai nagykövet. 

 

Kapcsolódó cikkek

Összesen 239 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Salamander
2019. március 22. 22:20
Ha Trump Magyarországra jön, az ellenzék meghal, elsárgul, bezöldül... mit mondhat majd FLETó és Králika? - na, Kim Dzsong Un után a Viktor következett... vagy ehhez hasonló szörnyűséget...
Zataman
2019. március 22. 19:44
A kérdés az hogy ki tud vele golfozni és hol? Welcome Mr. President in Hungary, it our pleasure to see you here! (Do not read the comments above, they are just the regular Hungarian BS from the left, we do have a swamp too, somewhat different than yours, but just the same, it smells a lot..
hentes
2019. március 22. 19:14
Jön a paprika Jancsi parókás bohóc? Remélem Viktor nem fogadja.
Dénia
2019. március 22. 19:12
Vagyis ha valaki találkozni akar vele, az vegyen fegyvert. Marhajó :) Mondjuk eggyel jobb, mint a Clinton, akit meghívtak díszpintynek a Simon Perez születésnapjára ha jól emlékszem, amiért háromszázezer dolláros számlát állított ki.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik