Áder János: a 21. század a víz évszázada lesz

2019. március 20. 14:17
Az államfő meglátogatta a 2019 európai fájának választott havihegyi mandulafát.

Míg a 20. század az olaj évszázada volt, addig a 21. század a víz évszázada lesz – hangsúlyozta Áder János köztársasági elnök szerdán Pécsett.

Az államfő a pécsi Leőwey Klára Gimnázium diákjainak Fenntarthatósági témahét keretében tartott rendhagyó tanórán kiemelte: a Föld népessége az elmúlt száz évben három és félszeresére nőtt, miközben a vízfogyasztás kétszer olyan gyorsan növekedett, mint ahogy a népességszám. Ma a világon 2,5 milliárd ember él súlyosan vízhiányos területen – hívta fel a figyelmet Áder János.

Megjegyezte: ha nem változtatunk vízkezelési szokásainkon, akkor 2050-re, az akkori – jelenleg 10 milliárdosra becsült – népesség fele fog súlyosan vízhiányos területen élni.

(MTI)

Összesen 8 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A víz tényleg nagyon fontos, de ha tényleg beüt a klimaváltozás, akkor csak valószínűségek vannak arra, hogy pl. nálunk mennyi eső fog esni, milyen lesz az átlaghőmérséklet és mennyi víz lesz a nagy folyóinkban.....Egy környezetvédőnek és a víz iránt felelősséget érző embernek és Ő ilyen, utalnia kellett volna erre a lehetőségre.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés