Levél Orbán Viktornak

2019. március 19. 07:42

Janice Atkinson
Magyar Hírlap

Mint a Brexitet támogató brit képviselő írok Önnek.

„Mélyen Tisztelt Miniszterelnök Úr!

Mint a Brexitet támogató brit képviselő írok Önnek, abban a reményben, hogy az 50. cikkely kiterjesztésének a blokkolására kérjem a Tanácsban. Juncker, Tusk, Verhofstadt és a szocialisták mind a polgárok demokratikus akarata ellen foglalnak állást. Valójában Ön és országa is az EU politikai elitje által indított támadások kereszttüzében áll, csakúgy, mint azok a britek, akik a Brexitre szavaztak.

Tisztában vagyok vele, hogy Ön próbált minket meggyőzni, hogy maradjunk az Európai Unió tagja, de mi ellene szavaztunk. Kérem, legyen kedves és támogassa a többségi álláspontot. 

Március 13-án, a brit jogalkotók leszavazták a »No-Deal Brexit« megállapodás lehetőségét. 

Ez a szavazás azonban nem jár kötelező erővel. Az Egyesült Királyság jogszabályai szerint, az ország így is megállapodás nélkül lépne ki március 29-én.

Annak ellenére, hogy a brit polgárok egyértelműen arra szavaztak, hogy kilépjenek az Európai Unióból, a kormányzó osztály több mint két és fél éve nem tud dűlőre jutni, sőt valójában azon tevékenykedett, hogy megakadályozza, hogy az Egyesült Királyság kilépjen az unióból. 

A március 14-i szavazás azzal végződött, hogy az 50. cikkely kiterjesztését kérjék az uniótól. Ez teljesen beleillik abba az ismerős mintába, hogy késleltessék a dolgokat, ami magában hordozza az újabb népszavazás kiírásának a veszélyét, vagy esetleg azt, hogy egyáltalán nem lesz Brexit.
Ez modern időnk legszörnyűbb árulása lenne a brit polgárok ellen. Ezért nem akarom sem én, sem a brit polgárok, hogy az 50. cikkelyt kiterjesszék. 

Ez valamennyiünk érdeke, mind az Egyesült Királyságban, mind Európa-szerte, hogy véget vessünk ennek a megpróbáltatásnak, és történjen meg végre az Egyesült Királyság Brexitje, amire mandátumot adtak a polgárok.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/145053

Ajánljuk még a témában