A Néppárt elárulta a keresztény értékeit

2019. március 18. 17:40

Azokkal értek egyet, akik szerint a Néppártra ráférne egy hatalmas politikai pofon. Interjú.

2019. március 18. 17:40
ifj. Lomnici Zoltán
Demokrata

Ön nemrégiben azt nyilatkozta, hogy ez az Európai Néppárt már nem egyenlő azzal, ami Helmut Kohl idejében volt. Mire alapozza ezt az állítását?

Megítélésem szerint elég csupán Manfred Weber budapesti látogatását górcső alá venni. Az EPP csúcsjelöltjének első útja a szélsőségesen liberálisnak tartott CEU-ra vezetett, holott egy bajor, papíron keresztény politikus akár a Pázmány Péter Katolikus, vagy a Károli Gáspár Református Egyetemet is útba ejthette volna. Vagy meglátogathatta volna Horst Seehofert követve gesztus gyanánt az Andrássy Egyetemet. De úgy tűnik, Weber a sajátjainak nem kíván gesztusokat tenni.

(...)

Mi lehet ennek a kötélhúzásnak a vége?

Nehéz megjósolni, de az biztos, hogy »hasznos idiótákkal« nem érdemes hosszú távon küzdeni. Én azokkal értek egyet, akik szerint a Néppártra ráférne egy hatalmas politikai pofon, amely visszatereli az eredeti értékeihez, ami az említett alapszabály szerint keresztény, konzervatív és jobboldali. Ha ilyen fordulat nem következik be, akkor stílszerűen csak annyit kell mondani Weber úréknak, hogy Tschüss.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 70 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
belpestilibsi
2019. március 18. 21:10
Lomnici te szar.
Természetes Orbánizmus
2019. március 18. 21:01
Birodalmi párt amellyé vált farkasvakságba szenved!
áfonya
2019. március 18. 20:54
Európa zűrzavar felé halad, Merkel - juncker -soros hozza Európára fegyveres támadásokat.
Zsusztina
2019. március 18. 20:00
Egy tuti biztos: Weber nem azt csinálta budapesti látogatásakor, amit ő maga akart volna. Ez részben menti is őt, részben éppen ez a legnagyobb baj nála.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik