A Néppárt elárulta a keresztény értékeit

2019. március 18. 17:40

ifj. Lomnici Zoltán
Demokrata
Azokkal értek egyet, akik szerint a Néppártra ráférne egy hatalmas politikai pofon. Interjú.

Ön nemrégiben azt nyilatkozta, hogy ez az Európai Néppárt már nem egyenlő azzal, ami Helmut Kohl idejében volt. Mire alapozza ezt az állítását?

Megítélésem szerint elég csupán Manfred Weber budapesti látogatását górcső alá venni. Az EPP csúcsjelöltjének első útja a szélsőségesen liberálisnak tartott CEU-ra vezetett, holott egy bajor, papíron keresztény politikus akár a Pázmány Péter Katolikus, vagy a Károli Gáspár Református Egyetemet is útba ejthette volna. Vagy meglátogathatta volna Horst Seehofert követve gesztus gyanánt az Andrássy Egyetemet. De úgy tűnik, Weber a sajátjainak nem kíván gesztusokat tenni.

(...)

Mi lehet ennek a kötélhúzásnak a vége?

Nehéz megjósolni, de az biztos, hogy »hasznos idiótákkal« nem érdemes hosszú távon küzdeni. Én azokkal értek egyet, akik szerint a Néppártra ráférne egy hatalmas politikai pofon, amely visszatereli az eredeti értékeihez, ami az említett alapszabály szerint keresztény, konzervatív és jobboldali. Ha ilyen fordulat nem következik be, akkor stílszerűen csak annyit kell mondani Weber úréknak, hogy Tschüss.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 64 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Egy vágatlan interjú, ahol az M1 riportere előre közli
a derék ifj. Lomnici Zével,
hogy mi az elvárás, milyen szót mondjon:

https://444.hu/2019/01/14/amulatba-ejto-videonk-van-arrol-hogyan-gyartjak-szorol-szora-a-propagandat-a-kozmediaban

Vajon a Demokrata-interjú is így készült?
(:–))))))))))

"...Amilyen mértékkel mértek, olyannal fognak majd nektek is visszamérni. Miért látod meg a szálkát embertársad szemében, amikor a magadéban a gerendát sem veszed észre? Hogy mondhatod embertársadnak, hogy hadd vegyem ki a szemedből a szálkát, amikor a magad szemében gerenda van? Képmutató! Előbb vedd ki a gerendát a saját szemedből, s akkor hozzáláthatsz ahhoz, hogy kivedd a szálkát embertársad szeméből! " [Mt 7,1-5]

I. Uradat, Istenedet imádd, és csak neki szolgálj!
V. Ne ölj! (megj.: emberi személyt és lelket se rombolj!)
VIlI. Ne hazudj, és mások becsületében kárt ne tégy!

Válaszok:
hhonor | 2019. március 18. 19:42

Az ember mindent Jézus jelenlétében tesz, még a belsőben megőrzött gondolatok megfogalmazását is, semmi nem marad rejtve előtte, a belső emberi szándékok, mozgatórugók sem.

Gondoljuk oda akár a keresztény emberi, politikusi, média megnyilvánulások, saját megnyilvánulások mögé Jézust. Ha adott helyzeteket nem vagy nehezen tudunk elképzelni Jézussal, akkor ott biztosan el kell gondolkozni dolgokon.

Válaszok:
hhonor | 2019. március 18. 20:43

Varga Laci atya (ma már püspök atya - https://www.google.com/search?q=varga+laci+atya&client=firefox-b-d&source=lnms&tbm=vid&sa=X&ved=0ahUKEwj3tITDtozhAhXhiIsKHWRDCjsQ_AUIDygC&biw=1600&bih=803) egyszer úgy fogalmazott (ha nem is szó szerint idézve), jó dolog, fontos dolog, ha az embernek van olyan dobbantója, amely Jézus felé repíti (https://szentiras.hu/). Ez a földi dobbantó lehet akár egy szent élete vagy egy olyan keresztényi, emberi élet, amely erőteljesen Jézus felé segít. Gyümölcséről ismerni meg a fát, tanítja Jézus. Sokszor a közöttünk élő szürke hétköznapok kisemberei a dobbantók, akik ugyan sokszor csak kis pontoknak tűnhetnek a világ reflektorai mellett, de olyan világító pontok, amelyek már a helyes irányba jelölik ki a követendő utat, egyben segítve az embert.

Válaszok:
hhonor | 2019. március 18. 20:52

Akár lehet ezen dobbantó maga Varga László püspök atya is (sok más atya mellett), aki hitelesen, egymással szinkront mutató életén és megnyilvánulásain keresztül mutatja be a keresztény értékek képviseletét:
https://www.youtube.com/watch?v=8rVGfVE1rIo

(az előző hozzászólásban a nem működő link helyettesítése: google-be "Varga Laci atya", majd keresés s a találati oldalon a "Videók" linkre kattintás)

Válaszok:
hhonor | 2019. március 18. 22:05

Isten kegyelmere, tamogatasara van szuksegunk, a Szentlelek vezetesere tamaszkodva.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés