Frank Furedi az MCC migrációs konferenciáján

2019. március 10. 20:57
A magyarországi születésű Frank Furedi családja 1956-ban vándorolt ki, 1969-től él Nagy-Britanniában. A korábban vonalas baloldali nézeteket valló Furedi ma már egyre inkább a baloldali-liberális mainstream kritikusa: szerinte az értelmiség elszakadt a köznéptől. Furedi is az MCC március 22-én kezdődő konferenciájának résztvevője lesz.

Frank Furedi 1947-ben született Magyarországon, családjával 1956-ban vándorolt ki Kanadába. 1969 óta él Nagy-Britanniában. Az 1970-es években diákmozgalmárként megalapította a brit Forradalmi Kommunista Pártot, majd a humanista és szólásszabadság-párti mozgalmakban volt aktív.

A baloldali, liberális és konzervatív nézeteket egyaránt valló, autonóm gondolkodó a szociológia professzora, számos társadalmi, történelmi és politikai könyv szerzője.

Furedi az utóbbi években a mainstream baloldali és liberális nézetek kritikusa lett. Szerinte a sokszínűség önmagában nem érték, az értelmiség elszakadt a köznép világától; a relativizmus pedig olyan, mint a porszívó: kiszívja az ember erejét és bátorságát.

Frank Furedi utoljára 2018 nyarán adott nagyinterjút a Mandinernek: A nyugati ember elgyávult

Patzelt az MCC március 22-24. közötti nemzetközi migrációs konferenciájának résztvevője lesz, a konferencia programja itt érhető el.

A részvétel regisztrációhoz kötött, amit itt lehet megtenni.

Összesen 10 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Van akinek benő a fejelágya, van akinek nem.

Kilenc évesen ment ki. A szabadság csábít. A hülyeséged taszít.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés