Furcsa antifasizmus? Inkább furcsa megbocsátás!

2019. február 28. 14:52
a.j.megyeri
Lekvár és Jam
A Jobbiknak az antiszemitizmus és a rasszizmus képezi ideológiai alapját már a kezdetektől.

„Gadó János barátom Szombatban megjelent írását olvasva a hét végén nem bírok elmenni szó nélkül annak téves konklúziói mellett.

Gadó a Köves Slomó rabbi Echo TV-s interjúját főként azért kritizálja, mert Köves rabbi miközben a Jobbikot ekézte, Gadó szerint szó nélkül hagyja a kormány antiszemita vagy annak tűnő kilengéseit. Ezek közt Gadó kiemeli a kormány Soros elleni kampányát, melyek szerinte rájátszanak az antiszemita érzelmekre. És egyáltalán, miért nem dől be a Jobbik néppártosodási törekvésének miközben, írja Gadó, a kormányzó Fidesz vette át a Jobbik helyét a politikai paletta szélsőjobb oldalán.

Több ponton is hibás a Gadó-féle logika. Sorjában:

  1. A Jobbiknak az antiszemitizmus és a rasszizmus képezi ideológiai alapját már a kezdetektől. Vezetőik sorában a cigány-verésért korábban jogerősen (sic!) elítélt és azóta is lépten-nyomon zsidózó és cigányozó Schneider Tamás ül az elnöki székben, a zsidókat listázni akaró Gyöngyösi Márton parlamenti frakciójuk vezetője, Szabó Gábor a Jobbik »Goebbelse« agytrösztje és a sor hosszan folytatódik. Ez a nyílt és kendőzetlen antiszemitizmus semmilyen módon nem hozható egy súlyba a Fidesz szélsőjobb szavazókra kacsintó lépéseivel. Még az oly sokat vitatott Soros ellenes kampánnyal sem, akkor sem, ha meggyőződése valakinek, hogy az rájátszik a társadalomban szunnyadó antiszemita érzelmekre. Hogy hozható egy szintre a nyílt rasszizmus egy sejtető/rejtett érzelemmanipulációval.”
Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 4 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nekem sem tetszettek Gadó csusztatasai.

A helyzet az, hogy Magyarországon inkább "nem lesz". Szóval volt egy erős kontraszelekció: akiknek fontos volt a hardcore zsidó identitás, azok már Izraelben vannak nagyobbrészt.

Akik ittmaradtak, azoknak inkább valamiféle sajátos folklór a zsidóság a liberális világkép mellé.

Nem véletlenül sikerült Orbánnak összeugrasztania az itteni zsidókat Izraellel.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés