Orbán Balázs: Több mint 2000 települést érint a falusi csok

2019. február 22. 9:26
Orbán Balázs közölte: a falusi csok célja, hogy növeljék a legkisebb települések lakosságmegtartó képességét.

Több mint 2000 települést érint a falusi családi otthonteremtési támogatás  – mondta a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára péntek reggel az M1 aktuális csatornán.

Orbán Balázs közölte: az intézkedés célja, hogy növeljék a legkisebb települések lakosságmegtartó képességét.

Ezek a falvak a rendszerváltás óta nem kapták meg azt a támogatást és segítséget, amelyre szükségük van. A kormány ezen kíván változtatni a Magyar Falu programmal is, amelynek része a falusi csok - tette hozzá.

A kormány ennek révén nem csak az új lakások építését támogatja, hanem a már meglévő ingatlanok felújítását, korszerűsítését is - mondta.

A tervek szerint a falusi csokra 25 milliárd forint áll majd rendelkezésre, de a kormány az igényektől függően kész bővíteni a forrást - közölte az államtitkár.

(MTI)

Összesen 8 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az egész kulcsa munkahely teremtés, ha van munkahely a fiatalok maradni fognak és építkeznek, ha nincs menni fognak, jobb esetben csak Sopron környékére ( tegnapi cikk), ahonnan átjárnak Ausztriába. Ehhez hozzájárul a helyi iskola és orvosi ellátás megléte is, azaz komplex problémáról van szó, aminek a CSOK csak egyik, bár fontos eleme.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés