Migrációkutató Intézet: A muszlim szavazók döntő többsége a baloldali pártokat preferálja

2019. február 19. 12:14
A muszlim szavazók döntő többsége a baloldali pártokat preferálta brit, francia és belga adatok alapján – derül ki a Migrációkutató Intézet legújabb tanulmányából.

Brit, francia és belga adatok alapján az elmúlt évek meghatározó választásain a muszlim szavazók döntő többsége a baloldali pártokat preferálta – derül ki a Migrációkutató Intézet legújabb tanulmányából. Az intézet az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében azt írta, brit adatok szerint a politikai aktivitást vállaló muszlimok többsége szintúgy a baloldali pártok sorait erősíti. Ez szemben áll a progresszív pártok szekuláris értékrendjével, hiszen az erősen vallásos muszlim politikusok többsége progresszív pártokban politizál – tették hozzá.

Ismertették, a nyugat-európai baloldali pártok a szavazatmaximalizálás érdekében határozott taktikákat – muszlim jelöltek indítása, erősen vallásos közösségi vezetők megnyerése – alkalmaznak a muszlim szavazatok megszerzésére, ezek pedig saját szempontjaikat tekintve eredményesnek tűnnek.

Kitértek arra is: a brit baloldal a muszlim szavazók megnyerésével párhuzamosan egyre erősebben Izrael-kritikus, alkalmanként nyíltan antiszemita retorikát is alkalmazott. A közlemény szerint ez különösen jellemző a Munkáspárt vezető alakjaira és bevándorló hátterű politikusaira.

A párt elnöke, Jeremy Corbyn nem tudott megnyugtató magyarázatot adni az antiszemitizmus pártján belüli jelenlétére. Részben ennek köszönhető, hogy friss felmérések szerint a brit zsidóság döntő többsége antiszemitának tekinti Corbynt – közölték.

(MTI) 

 

 

Összesen 36 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A baloldal eredendően antiszemita, mert mindig is mindent gyűlölt, ami valóban "más", horribile dictum: önazonos. (Ugyanezért mindig is, eredendően is nőgyűlölő és anyasággyűllölő a feminista máz alatt.)

Természetesen az muszlim vallást is gyűlöli, csak attól nem tart, mert roppant naiv cinikussággal ezerszer felsőbbrendűnek véli magát.

A bolsevik és neobolsevik azt képzeli, hogy az iszlámmal, miután az szétverte a kereszténységet (mint a baloldal legfőbb ellenségét), és kinyírta a zsidóságot (mint a marxista egyveleg és internacionalizmus irritáló, mert öröklődő cáfolatát; innen a sok öngyűlölő balos zsidó), majd a saját felsőbbrendű materializmusával seperc alatt végez az iszlámmal.

Pontosabban majd helyettesíti a muszlim paradicsomot és teokráciát a saját lukácsista "paradicsomával" és ochlokráciájával. Hiszen minkét rendszer egyaránt totalitárius.

Válaszok:
kalotaszeg | 2019. február 20. 7:01

ill. horribile dictU, de igazából tökmindegy.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés