Zsákmánykonzervatívok figyelmébe

2019. február 19. 10:37

Aki a vonalas baloldali és liberális platformokon, velük szövetségben akarja megvívni a harcát az igazából keresztény, igazából konzervatív Magyarországért, az teljesen el van tévedve.

2019. február 19. 10:37
Leimeiszter Barnabás
Mandiner

Van ugye az a mém, hogy a Fideszből kiábrándult emberek – a jászjákóhalmi Evita, a párbeszédes szintiboy meg egyebek – megmondják, milyen az igazi, tőrőlmetszett jobboldaliság, a szalonképes, modern konzervativizmus. Kifinomult, polgári hangütés, européer elkötelezettség, az „organikus” jelző rendszeres használata, rövid ujjú ingek, Magyar Hang-előfizetés, Vadai Ágnes bizsergető közelsége – a gyakorlatban valahogy így fest a kormánypárt árnyékában túlélő jobboldal.

Van aztán egy másik mém, a „mi sokkal jobban gyűlölünk titeket, mint ti minket”, Kornis Mihály költői mondata huszonvalahány évvel ezelőttről. Igazságtalan volna azt állítani, hogy a magyar baloldal egésze úgy érez, mint Micu, a Dalí-féle paranoia-kritikai módszer jeles hazai képviselője, de azért az se mondanánk, hogy kijelentése tanulság nélkül való lenne.

Fogalmazzunk úgy:

Bármennyire is igyekeztem, nem tudtam nem elmosolyodni, amikor tavaly a Vajnai Attila vezette Európai Baloldal bejelentette, nem megy el az október 23-i összellenzéki tüntetésre, mivel „az európai demokratikus közéletben elfogadhatatlan” a cigányellenes tanulmányokat szerző Jeszenszky Géza személye.

Nagy lecke volt azért ez is.

A baloldali pártok közül egyedül Vajnaiék voltak annyira hülyék – vagy egyenesek, ha úgy tetszik –, hogy megtagadják a politikai hasznot hajtó zsákmánykonzervatívot, de ne gondoljuk azt, hogy a többiek elfelejtették volna a volt külügyminiszternek a múltban elkövetett bűneit. Ha a történelmi determinizmus folytán létrejönne a DK-s, nyugatos nyugdíjaskommün, a NER főkolomposai után rögvest az ún. mérsékelt konzervatívokat vezetnék a Bakacsi Béla-cédékből emelt vesztőhelyre. 

A liberális turbómorálnak sohasem lehet eléggé megfelelni, ezért is értelmetlen közös hangot keresni a baloldallal. A második világháború óta eltelt évtizedek arról szóltak, hogy a baloldal nem ismer kompromisszumot. Hogy nincs köztes állapot, nincs megtorpanás. 

Fellinivel élve: e la nave va, a haladás hajója megy, ellenállhatatlanul hasít, és hiába a konzervatívok lelkiismeretét elzsongító ígérgetések, minden társadalmi „újítás” szükségszerűen a legvégső logikus következményébe torkollik. Négyéves drag queenek, gyerekeutanázia, a terhesség végéig elvégezhető abortusz, globális felcserélés, transzhumanista álmok, miegymás: mára mindez benne van a mainstream nyugati baloldal programjában.

A mainstream nyugati jobboldal eközben

illetve a populista barbárság, a közbeszéd romlása miatt dohog. Na meg persze az organikus társadalom. Arról is sokat beszélnek. A nyugati civilizáció 2019-es valóságában.

Simán lehet, hogy egy magát konzervatívnak tartó embernek nem tetszik a jelenlegi kurzus.

De aki a vonalas baloldali és liberális platformokon, velük szövetségben akarja megvívni a harcát az igazából keresztény, igazából konzervatív Magyarországért, az teljesen el van tévedve. Nincs miért kiegyezésre törekedni azokkal, akik az első, óvatos keresztény/konzervatív ihletésű politikai cselekvés láttán sikítófrászt kapnának. És kapnak is. Szellemi elődeik is nagy kedvvel pusztították avagy ásták alá mindazokat az értékeket, fogalmakat, intézményeket és rendszereket, amik a mindenkori jobboldalnak – jó esetben – fontosak voltak. 

Mert az ő szempontjukból így volt logikus.

A jobboldal szempontjából pedig a saját logika megtalálása és az emellett való kitartás a fontos. Hetven év szakadatlan progresszió után ennek is itt az ideje.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vén Csataló
2019. február 20. 08:15
A 98-2002-es Orbán még próbálkozott megegyezéssel, kiegyezéssel. Tökéletesen hiába. A vörös söpredék minden megállapodást azonnal felrúgott, amint megtehette. Ez van, ha vki moral insanity., már pedig ez a magyarországi bolsi-libsi ellenzék tokától-bokáig az. Orbán többé nem próbál kiegyezni velük, most meg megy a vonyítás, hogy a hatalom mér nem gyakorol gesztusokat az irányukba. Hát azért mert a gesztusokra méltatlan, mocskos gazemberek vagytok.
Kejka
2019. február 19. 16:27
Tökéletes!
mucsay
2019. február 19. 15:35
felébredt a barnabás? vagy rosszul emlékszem hogy igazkonzi vélemények sorát olvastam tőle? na mindegy, tegyük fel komolyan gondolja, üdv.
zenitaph
2019. február 19. 15:20
én kérek elnézést, hogy jobboldali vagyok aki történetesen nem fideszes. had lehessen már olyan jobboldaliság Magyarországon, amelyik nem a fidesz seggében létezik. köszi.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik