Esély a továbblépésre

2019. február 19. 14:23

Fókuszba kerültek a családok, a fiatal családosok, akikért évek óta dolgozom.

2019. február 19. 14:23
Király Nóra
Magyar Nemzet

„Felgyorsult az életem, amióta megtörtént a hétpontos családvédelmi csomag bejelentése. A Fiatal Családosok Klubjának (Ficsak) alapítójaként ez nekem kiemelten fontos időszak. Fókuszba kerültek a családok, a fiatal családosok, akikért évek óta dolgozom. Igyekszem minden felmerülő kérdésükre, aggodalmaikra választ adni, munkatársaimmal igyekszünk segíteni és jelen lenni.

Egyrészt boldogsággal töltenek el a történések, másrészt nehéz érzésekkel is, hisz nap mint nap olvasom a kritikákat és azon gondolkozom, hogyan fájhat valakinek, ha gyermeket vagy még több gyermeket vállalva esélyt kapnak a magyar családok a továbblépésre?

Fontos hangsúlyozni, hogy ma a kormány partnerséget ajánl minden magyar családnak és azoknak a fiataloknak, akik családban képzelik el a jövőjüket. Nem kötelez senkit semmire, de világosan kijelöli a hosszú távú prio­ritásokat.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
flesh ripper
2019. február 19. 15:30
Hajrá! Így, őszintén, becsületesen, természetesen és okosan! Igazi magyar nő!
annamanna
2019. február 19. 14:39
Szerintem a bedőlt devizahitelek nagy része mögött is nők állnak, akik minden áron fel akarták azt venni/vetetni a pasijaikkal, mert képtelenek voltak ellenállni a csábításnak; a férfiak pedig úgy engedtek, mint Ádám Évának és Sámson Delilának. Most tízmillió forintos hitel lett belengetve. Szerintem ez sok ember számára kemény csapdahelyzet, és hitel helyett szerintem rendes munkabár kellene, az anyaság elismerésére, méghozzá a következő elvek alapján: 1. először komolyan meg kellene tanítani a gyereknevelés elvárt szintjének paramétereit, mert sok fiatal már eleve nem tudja, mit kezdjen egy gyerekkel, nincs tapasztalata, nincs rutinja és azért nem vág bele a gyerek "projektbe" mert "még nincs készen rá". A tanulmányokat természetesen papírral lehetne igazolni (szakirányú érettségi a célszerű, mármint magyarul. legyen érettségi tárgy a családi életre nevelés). Ezek tehát szakismeretek, a gyerekneveléshez speciális tudás szükséges, amit tényleg el lehet ismerni szakmaként, és mivel tudást is igényel és sok erőfeszítést is kíván, ezért valóban lehet érte fizetést is adni. 2. De csak akkor, ha a teljesítményt ugyanúgy, mint más szakmák esetében, folyamatosan ellenőrzik. Anélkül ugyanis bárki bármilyen módon visszaélhet a pénzzel, a közpénzzel való visszaélésnek pedig legalább ezt az új csapját nem érdemes megnyitni. Tehát érdemes lenne rá közpénzt szánni, de csak abban az esetben, ha cserébe "profi" munkát végeznének a szülők, és "minőségi" gyerekanyagot állítanának elő, nem pedig mihaszna, neveletlen, drogos anarchista bűnöző csürhét. Abból van épp elég, nem kell még több. 3. max. 38 éves korig, biológiai okból kb eddig elég biztonságos a gyermekvállalás, innentől kezdve rizikós. És a nőnek sem jó, ha végképp otthon savanyodik meg. Jó volna, ha lenne annyi jövőképe egy fiatalnak, hogy előre tudja tervezni - érettségi után cirka 20 éve van a támogatott gyerekvállalásra. Ezekkel a kitételekkel együtt a főállású anyaság óriási segítséget, támaszt, biztonságot jelentene a nőknek, és az abortuszok arányát is töredékére szorítaná vissza.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik