Anyaméhek! Gyártsátok nekem a népességnövekedést!

2019. február 16. 9:36

Szél Dávid
Magyar Narancs
Óvodától kezdődően bevezetjük a gendertudatos nevelést, a szexuális nevelést, a szexizmusmentes kommunikáció és viselkedés elsajátítását.

„A gyermekvállalás sokkal bonyultabb ennél, messze nem csak anyagi, gazdasági kérdésről van itt szó, még akkor sem, ha egyébként a társadalom elöregedése valódi, európai szintű gazdasági problémát fog szülni (stílusos, mi?) egész hamar. Meg hát kapkodni sem kellene, egy-egy ilyen intézkedésnek kell egy kis idő, mire beér, ha ma beletöltöm a milliárdot a rendszerbe, abból még nem lesz holnapra határvédő, életerős, 20 éves ősmagyar focista.

De hogy ne csak fikázzunk és fanyalogjunk, összerakta a Lelki betevő is az ő - hoppá - kilenc pontját. Mutatom is.

1. Óvodától kezdődően bevezetjük a gendertudatos nevelést, a szexuális nevelést, a test-, az IKT- és az egészségtudatos nevelést, az önismereti oktatást, az érzelmek felismerésének és kezelésének oktatását valamint a szexizmusmentes kommunikáció és viselkedés elsajáítását. Tudatosítjuk a láthatatlan munkával és az érzelmi házimunkával járó feladatokat.

2. Teljesen átalakítjuk a hazai GYES-policyt, megszüntetjük a hároméves gyest, törvényekkel, oktatással és pénzügyi támogatásokkal szorgalmazzuk a nők minél hamarabb munkába történő visszaállását és a férfiak otthon maradását, bevezetjük az apakvótát és a közös szülőidőt, törvényekkel támogatjuk, hogy ugyanabban a pozícióban a nők ugyanannyit keressenek, mint a férfiak, darabokra törjük az üvegplafonokat és az üveglifteket, valamint elhintjük, hogy az idős és/vagy beteg rokonokat a férfiak is ápolhatják, és erről szólunk a munkáltatóknak is.

3. Kutatásokat kezdeményezünk a bölcsőde és a kötődés vizsgálatára, melynek eredményeit széles körben publikáljuk és oktatjuk.

4. Megdolgozzuk a gyerekekkel foglalkozó gondozók és pedagógusok anyagi és társadalmi megbecsülését, átalakítjuk a képzésüket. Minden kisgyerek számára elérhetővé tesszük a minőségi bölcsődei elhelyezést Budapesten kívül is

5. Átalakítjuk a közoktatás szellemiségét, csökkentjük a gyerekek tananyag-terhelését.

6. A hazai medikalizált, orvosközpontú szülészetet szülő- és gyerekközpontúvá alakítjuk.

7. Drasztikusan csökkentjük a fogamzásgátlás árát, az óvszert ingyenessé tesszük.

8. Könnyítünk a meddők helyzetén, elérhetőbbé és olcsóbbá tesszük az inszeminációt és lombikprogramot, lerövidítjük és transzparensebbé tesszük az örökbefogadási procedúrát.

9. Engedélyezzük a melegházasságot és a meleg párok gyerekvállalását, de egyébként meg nem is kötjük házassághoz a csomó támogatást.

Valahogy így.

Ettől sem biztos, hogy hátrafelé nyilazó magyarok fognak potyogni az égből, és hát ezek az intézkedésem sem olcsók rövid távon, de a közérzet biztosan jobb lesz. Ami hosszú távon azért nem árt. Ugyanis ha megnézzük a világ országainak termelékenységi mutatóit, akkor azt látjuk, hogy bár egyik európai uniós ország anyái sem termelnek legalább két gyereket, viszont mintha azért

valahogy mégiscsak lenne összefüggés a boldogság és a gyerekcsinálás között.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 145 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Zavaros hagymáz. A tananyag csökkentésének vagy az ingyenóvszernek mi köze a felelősségteljes gyermekvállalási hajlandósághoz? (Már ha nem az a zseniális gondolat, hogy az ingyenóvszer igen gyenge miőségű legyen...)

Válaszok:
Csomorkany | 2019. február 16. 10:02

A cikkírónak: nézzen már utána előre, ha valamiről írni akar.

https://www.napi.hu/magyar_gaz..

Eleinte azt hittem, viccel.

Kell hozzá egy ingyen gombostű, amivel ki lehet lyukasztani.

"3. Kutatásokat kezdeményezünk a bölcsőde és a kötődés vizsgálatára, melynek eredményeit széles körben publikáljuk és oktatjuk."

Ez bzmg, ez egy pont? Ez a terv? Kutatásokat kezdtek, télleg? Ezt a megoldást sikerült kiizzadnod a híres szellemi fölényeddel? Beképzelt, gusztustalan pondró.

A Magyar Narancs is már csak egy balos szemétlerakat. Pont, mint a többi.

Az egész cikk egy fostos ballib lózunggyűjtemnény. Gendertudatos nevelés, az bzmg. A seggedbe tövig. Szél Dávid, a selejt diadala.

Megnéztem ennek a figurának a blogját. Kapásból találtam egy olyan bejegyzést, ami arról szól, hogy az ember nem nélkül születik (nemi szerep nélkül), és 3-5 éves korában kezdi először megtanulni, hogy a neméhez miféle szerepek tartoznak. Tehát társadalmi konstrukcionista. Magyarul sarlatán. Biztos van neki pszicho diplomája is, ezzel a sekély tudással. Szégyen.

Dávid receptje félmillió afrikaival kiegészítve szerintem biztosan meghozná az kívánt eredményt....

Ez nem a hibbant liberálisok képzelményeinek paródiája?

Ez nem valami szatíra akar lenni? A népesedéspolitikával kapcsolatban ilyen debil 9 pontos tervvel kijönni...hát nem is tudom.

Senki se horgadjon fel ezen, a PM,LMP, Momentum , mint a szexuális aberráltak, deviánsok pártjai nemzetmegmentő programját olvashattuk.

Közel állnak Orbán Viktor leváltásához.....Az ilyen férgeket, meg nem szabad közel engedni a gyerekekhez, a neveléstudományhoz.

A társadalom dédelgetett ellensége.
Hihetetlen, hogy hány ilyen kretén van, akinek valamiért alanyi jogon jár az egyetemi katedra.

Na ne hülyéskedj! 3 éves korodig nem láttad a különbséget a lányok és fiúk között? Nem jártál közösségbe?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés