Magyarországon szörnyülködött a francia közmédia

2019. február 12. 20:07

A Migration Aid-es Siewert András szerint előbb-utóbb úgyis be kell engednünk majd migránsokat.

Magyarországon, Ausztriában és Olaszországban forgatott a francia közmédia egyik közéleti műsorának stábja. A riportot két hete, tehát még a hétpontos új családpolitikai program bejelentése előtt sugározták.

A Magyarországról szóló kisfilm a Félelem a Nagy Felcseréléstől címet viseli, és a magyar kormány családpolitikáját, valamint bevándorlásellenes harcát mutatja be. A francia stáb ellátogat Sitkére, a riporter szerint a vasárnapi misén résztvevő emberek jól leképezik a magyar lakosságot, ami „keresztény, fehér és öregedő”.

Ezután egy Fidesz-szavazó, háromgyerekes családdal ismerkedhetünk meg, akik éppen a családdal kapcsolatos nemzeti konzultációt töltik ki. A szülők elmondják, egyetértenek azzal, hogy a demográfiai válságot ne a bevándorlás, hanem a hazai gyerekvállalás buzdítása útján oldjuk meg, ezért tartják fontosnak válaszolni a riporter által „vegytiszta kormányzati propagandának” titulált kérdésekre.

Novák Katalin is megszólal a riportban, aki kifejti: nem látja értelmét a melegházasság bevezetésének. „Miért változtatnánk meg a házasság intézményét, amikor az mindig is egy férfi és egy nő szövetsége volt?” A riport ezután a „liberális értékek szimbólumát”, a CEU-t mutatja be, Enyedi Zsolt rektorhelyettese kifejti: jelenleg nacionalista, autoriter kormányzat van Magyarországon, ami úgy gondolja, hogy a liberális demokráciának vége, és nem osztja a második világháború után kialakult konszenzust.

A stáb a Videoton gyárába is ellátogat, ami komoly munkaerő-hiánnyal küzd, ezért a vezetőség ukrán vendégmunkásokat kényszerült behívni. A riport megszólaltat külföldre készülő diákokat, ahogy a bevándorlási különadóval sújtott, tevékenységét felfüggesztő Migration Aid egyik vezetőjét, Siewert Andrást is, aki kifejti: „A kormányzat előbb-utóbb kénytelen lesz beengedni migránsokat, nem látok más megoldást. Még ha ma egyszerre minden nő szülne is egy gyereket, tizennyolc évet kellene várni, amíg ők megérkeznek a munkaerőpiacra.

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/143108

Ajánljuk még a témában