Egyszerre

2019. február 8. 7:57

Markotay Csaba
Népszava
Valószínűleg nem dúdolgatta eleget Varga István az „aki nem lép egyszerre” kezdetű dalt.

„Valószínűleg nem dúdolgatta eleget Varga István, a kormánybarát médiagólem egykori főkurátora az »aki nem lép egyszerre« kezdetű dalt, ezért nem csak a rétesből maradt ki. Azt merte ugyanis mondani, hogy »igényes, jó tollú újságírókat, nyugodtan mondhatom, inkább a másik oldalon látok«. Nem vizsgálták, így van-e, inkább ráléptek a torkára.

Mégsem az a megdöbbentő, hogy létezik (még) különvélemény abban a rendszerben, amelyben megengedhetetlen a kritikai hozzáállás. Jó eséllyel vannak olyanok, talán nem is kevesen, akik így gondolják, csak közben egyszerre lépnek, mert erre kényszeríti őket a mérhetetlen propaganda, a karriervágy, a megfelelési kényszer, a szervilizmus vagy bármi más. Sőt, még az sem volt rendszeridegen, amikor maga Rogán Antal miniszter feltette a kérdést Varga Istvánnak, hogy ugye le akarsz mondani? Varga értett a szóból.

A képzeletbeli propagandadobogó legfelső fokára mégis Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője állhatott fel, amikor bocsánatot kért a jobboldali médiamunkásoktól Varga nevében – azaz nem a saját szavai, hanem másnak a véleménye miatt. Ez mindennél többet elárul arról, miként is működik a NER. Ahol csak a propagandát visszaböfögők járnak jól, és aki nem tapsol elég hangosan vagy nem éljenez elég lelkesen, annak előbb-utóbb (inkább előbb) vége lesz akkor is, ha csak az adott berendezkedést akarná emberibbé vagy logikusabbá tenni.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 28 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Minden oldal "bértollnokai" egyformán. Többnyire gyenge képességű karrieristák, akik jobb híján "újságírónak" próbálják hinni magukat. Az ellenzékiek görcsösen törekednek arra, hogy pusztán ellenzéki voltuk erkölcsi fölénnyel ruházza fel őket, pedig ők is ugyanúgy "egyszerre lépnek", csak más húzza a nótát. Hol Simicska, hol Soros, hol más. Semmivel sem jobbak ők sem, hiába szeretnék hinni.

Nem biztos, hogy tizedannyit hazudnak az ellenzeki ujsagirok.
Inkabb az van, hogy az ellenzekiek feljelentgetosebbek. Oket annyira kulonleges anyagbol gyurtak, hogy allandoan masra kell mutogassanak. Csak ugy berzenkedik bennuk az igazsagerzet!

Szerintem ez az adat két dolgot mutat.

Egy: ebben a rettenetes "diktatúrában" folyamatosan lehet helyreigazítási pereket nyerni a "kormánypropaganda" ellen. Ez az '50-es években talán nem ment volna ilyen könnyen.

Kettő: az ellenzéki sajtómunkások gyakrabban jelentenek fel.

Talán objektívebb lenne a feljelentés/elvesztett helyreigazítási perek száma mutató.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában