Tunisz, Kairó, Belgrád

2019. február 7. 17:57

Gyurcsány Ferenc
Merjünk hazafiak lenni!
Hajlok arra, hogy végül Magyarországon is ez hozhat eredményt.

„A 2018-as választások után egyre többekben, így bennem is az a meggyőződés alakult ki, hogy pusztán parlamenti eszközökkel ez a rendszer nem, vagy csak elfogadhatatlanul és károsan hosszú időn belül roppantható meg. Ha Orbán rendszere lényege szerint önkényuralom, ha úgy tetszik, diktatúra, akkor a Parlament valójában nem demokratikus néphatalmi képviselet, hanem az önkény demokratikus díszletekkel felcicomázott színháza. Orbánék legalábbis ennek szánják – nem épp sikertelenül. Persze minden színpadon lehet fricskát mutatni a hatalomnak, ismertek a forradalmi hevületet az utcáig sugárzó előadások, de színházi előadás önmagában még sohasem döntött meg egyetlen rendszert se.

Számos nemzetközi példa alapján mondhatjuk, tanulva Tunisz, Kairó, Belgrád, vagy más értelemben Pozsony példáján, hogy önkényuralmi rendszereket a parlamenti ellenzék és az utcai népmozgalom közös ereje sodort el, ahol a végső és döntő szerep az utcáé volt. Az ellenzéki képviselők feladata az ellenállás példájának megmutatása, az ellenállás politikai centrumának szervezése, programjának kezdeményezése, de mindehhez a végső politikai erőt a közvetlen népakarat szervezett, tömeges, hosszantartó utcai felmutatása adja. Hajlok arra, hogy végül Magyarországon is ez hozhat eredményt.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 100 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Hajolj Feri, egészen a t.k.dig.

Már csak egy Hindenburg hiányzik, hogy kinevezze kancellárrá.

Nem bírnak elviselni, tudomásul venni. Kardjukba dőlnek amúgy demokratikusan.
Miért demokrata van a DK nevében, amikor képtelen elfogadni a demokratikus választás eredményét? Amúgy meg kivel koalíció? Mé
g a nevük is hazugság.

Fegyenc, a hitvány percemberke, szemrebbenés nélkül eladósította az országot, nem látva tovább az orra hegyénél, napi túlélésre játszva. Aztán jött a kikerülhetetlen bukása, amiben magával rántotta az országot, a lakosságot is csődbe rántva. Most ugyanazt teszi a sunyi uszításával, a káoszra apellálva, mert értelmes-választható programja nincs. De mi jönne az általa vizionált utcai hatalomátvétel után? Ez nem érdekli, mert pitiáner percemberke. Hála Isten, megint elszámítja magát, de most nem lesz ideje az ámokfutásra, csak a kormánypártiak előli futásra...

"„A 2018-as választások után egyre többekben, így bennem is az a meggyőződés alakult ki, hogy pusztán parlamenti eszközökkel ez a rendszer nem, vagy csak elfogadhatatlanul és károsan hosszú időn belül roppantható meg."

Normális???

Ez akkor lázítás a demokratikus választások ellen? Akkor ennek megfelelően kell kezelni.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés