Találkozott a bolíviai és a venezuelai elnök

2019. február 2. 12:53
A venezuelai főváros repülőterén tanácskozott Evo Morales és Nicolás Maduro, ahol állítólag teljes támogatást ígért kollégájának a bolíviai elnök.

A bolíviai és a venezuelai elnök pénteken megbeszélést folytatott Caracasban – számolt be a ABI bolíviai hírügynökség.

Evo Morales New Yorkból hazafelé tartva, a venezuelai főváros repülőterén tanácskozott kollégájával, Nicolás Maduróval. A bolíviai elnök a találkozón teljes támogatásáról biztosította Madurót a hatalomváltási kísérletekkel, valamint - az Egyesült Államokra célozva - az egyes hatalmak beavatkozásával szemben.

A Moralest szállító repülőgép New Yorkból tartott a bolíviai fővárosba, La Pazba, és azért állt meg Caracasban, hogy feltöltsék üzemanyaggal.  Honduras hatóságai pénteken felszólították Venezuela tegucigalpai nagykövetét, Filinto Durant, hogy hagyja el az országot, miután a  közép-amerikai ország a magát Venezuela ideiglenes elnökévé nyilvánító Juan Guaidó ellenzéki vezetőt ismerte el államfőnek – írta az El Heraldo hondurasi napilap.

A beszámoló szerint a venezuelai nagykövetet pénteken bekérették a külügyminisztériumba, ahol ismertették vele, hogy Honduras többé nem ismeri el nagykövetként, és öt napot adtak neki arra, hogy családjával távozzon az országból. Előzőleg Honduras egy Guaidó által kinevezett diplomatát ismert el Venezuela képviselőjeként.

(MTI)

Összesen 10 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Baloldaliak.
Csak azt tartom furcsának, hogy az EU és a magyar baloldal ebben a témában csendben van.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés