CÖF: Nem lesz békemenet március 15-én

2019. január 25. 7:49
Csizmadia László reméli, „​normális mederbe, a parlamenti falak közé szorul majd az ellenzék munkája”​.

Nem tervez békemenetet március 15-re a Civil Összefogás Fórum. A szervezet elnöke, Csizmadia László az ATV-nek elmondta: „A Békemenet – nem szeretek magamtól idézni -, de egy nehéz hadtest, nem pedig egy könnyű lovasság. Úgy gondolom, hogy ha normális mederbe a parlamenti falak közé szorul majd az ellenzék munkája és konstruktívvá tud majd válni, akkor nincs szükség Békemenetre.

A szervezet létrehozott egy civil szakemberekből álló testületet, mivel úgy vélik: a közelgő európai parlamenti választás sorsdöntő lesz a magyar nép számára. A 12 tagú testületet jogászok, közgazdászok, irodalmárok, politológusok és biztonságpolitikai szakértők alkotják, értékelik majd például a bevándorlással kapcsolatos helyzetet is.

Összesen 76 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Szerintem sem kellene, csalódás lenne a kormány számára. Tegnap belehallgattam a Karc FM betelefonálós műsorába - Huth Gergely egy tehetségtelen figura, aki nem szereti hallgatni a kormányt bíráló megjegyzéseket, így azt sem, hogy a hallgatók közül többen kifogásolják az alacsony, megalázó nyugdíjakat, ami Huth szerint érdektelen téma - , s az egyik nyugdíjas hölgy arról beszélt, hogy a Fidesz ne szervezzen semmiféle felvonulást, mert a közel egy millió, százezer forint alatti nyugdíjas most nem fog kimenni mellettük demonstrálni.

Huth nagyon ideges volt ettől a témától, már-már lekapcsolta az egyébként jobboldali betelefonálót. Korábban a feltétlen kormánypártiságáról ismert Kőrösi Pál is kérte a kormányt, hogy kezdjen valamit az alacsony nyugdíjasok széles táborával.

Szóval a Fidesz szavazóknak sem tetszik néhány dolog a kormány háza táján. Elhangzott javaslatként, hogy húsvétra Varga Mihály adjon az alacsony nyugdíjasoknak negyvenezer forintos Erzsébet utalványt.

A kormány nagyon elszúrta a túlóra kapcsán hozott törvényt, rendkívül rossz az időzítése, különösen a májusi EP választás tükrében.

A kormány valóban nem foglalkozik érdemben az alacsony nyugdíjasok élethelyzetével - most eltekintenék attól, hogy ragozzuk, ki miért kap százezer alatt - , csak bűvészkednek a megtakarítási számokkal.

Tállai most nyilatkozott, nőttek az állami bevételek. Nosza rajta, adjanak a nyugdíjasoknak - jelzem, hogy nem vagyok ebben érintett - , mert különben elveszítik a májusi választást.

A Karc FM betelefonálós műsora hű szociológiai tükre a kormánypárti szavazók elégedetlenségének, amire senki sem figyel, csak jönnek a győzelmi jelentések. A kormánypárti Magyar Idők "lekeverte" a kultúrharcot indító Szakács Árpádot, néma csönd van ez ügyben. A Magyar Idők egy üzemi lap szintjét jeleníti meg, tele győzelmi jelentésekkel.

Szóval nagy bukta lesz májusban, ha ilyen tohonyán viszonyulnak a problémákhoz, s nem találnak értelmes műsorvezetőket Huth, Jurák, Stefka helyett. Kevés az elkötelezettség, felkészültnek, szerénynek is kell lenni.

Orbán Viktornak a februárra tervezett évértékelő marad lehetőségként, hogy olyan intézkedéseket jelentsen be, amely megtartja, sőt növeli szavazótáborukat, amely odafigyel a nyugdíjasokra is, no meg a vidéki Magyarországra.

Ha mát bírálat....Tállai növekvő állami bevételekről beszél, akkor miért nem támogatja a kormány a kétegyházi Dicsa Noémi életmentő orvosi kezelését. Mi az, hogy Noémi kezelése nem fér bele a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő finanszírozási keretébe.

Noémi még ép, vagy félig ép izmait, izomrostjait fizikailag szinten tartsák. Noémi állapotában csak akkor állhat be javulás, ha a Spinraza nevű szérummal kezelik. Az első négy kzelés költsége közel hetven millió forint lenne, s ebből kb. hét millió gyűlt össze adakozásból.

Szeretném látni Orbán Viktort, Csányi Lászlót, Gyurcsány Ferencet, Mészáros Lőrincet, s más milliárdosokat az adakozók sorában!

Elírás...Csányi Sándor/OTP/.

Remélhetőleg a májusi EP választásokon nagy lesz a részvétel, és az eredmény a szokásos lesz.

Az ellenzék olyannyira nevetségessé teszi magát, h. egy békemenet fölértékelné őket.

A nyugdíj egy nehéz ügy, mindketten a 79.-ben járunk, a nyugdíjunk értéktelenedik, nyilván. Viszont nemcsak a 4 gyereket taníttattuk, indítottuk útnak nemcsak hamuba sült pogácsával, de sikerült egy kiadható lakást is megszerezni, amit bejelentve ki is adunk. Az itthon maradt egyszem fiunk orvos. Nemigen nyitogatja ránk az ajtót, mondhatnám, egyedül vagyunk az SM beteg lányunkkal, mint az ujjam, de ha betegek vagyunk, segít. Minden családban kéne lenni legalább egy orvosnak, lelkésznek, még talán ügyvéd sem árt.

Végigrobotoltuk az életünket, egyszerű körülmények között éltünk. Nem utaztunk, az első lengyelországi nyaralást jóval 50 éves korunk fölött tudtuk magunknak megengedni.

A nyugdíjasok, beleértve a kisnyugdíjasokat, annyira inhomogén réteg, h. súlyos igazságtalanságok nélkül nem igazán lehet a rendezést megkísérelni.

Talán jobb, h. a dolgozó gyermekesekre koncentrálják a támogatásokat.

A nyugdíjasok segítésének, ami szerintem leginkább személyre célzott lehetne, gátja a honi egyrészt mindent nekem, másrészt miért pont neki mentalitás. Már a Moldova megírta, h. nehéz szegényházban rendet tartani.

A nevelést a nők kíméletlen munkaviszonyba kényszerítésével kivették a családok kezéből és nagyon úgy tűnik, h. az iskola nem lett képes a feladatot átvenni, ahhoz fölnőni.

Óriási változás az évtizedekkel ezelőttihez képest, h. a környezetemben nem keveseknek már nem kell és nem is vállalnak a kisebb-nagyobb gyerekeik mellett családon kívüli munkát. Más az a gyerekkor, más a családi élet, mégha kevesebből is kell kijönni.

Ennek ellenére, hogy bőven van kritikánk a fidesszel szemben, mégsem tudunk másra szavazni.

Egyedül ők azok, akik képesek kormányozni.

Ami pedig egyedi eseteket - Dicsa Noémi- pedig szakemberek döntik el, hogy támogatja-e az egészségbiztosítás vagy nem. Természetes, hogy a szülők, hozzátartozók mindent megtennének azért, akit szeretnek. De végtelenül ostoba feltételezés várni a gazdag emberek segítségét egy ilyen ügyben. A számok ugyanis makacs dolgok. A gazdag emberek kevesen vannak. A matek nem jön ki. Már ha érted, miről beszélek.

A szépen emelkedő fizetésekhez képest ér kevesebbet, de mindegy, a férjem még időnként dolgozik is, mi megvagyunk.

A "magán" nyugdíjpénztárak sem volt semmi hozzájárulás a csődhöz.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés