Az apa nélküli felnövő generációkról

2019. január 23. 20:01

Ács-Fehér Kinga
20on
A társadalom apátlansága rettentő sok kárt okoz. A valódi apa nélkül felnövő gyermekek nehezen sajátítják el a szabályok követését és mások jogainak tiszteletét, így könnyen öntörvényűvé válhatnak

„Az apakép hiányának romboló hatása van a társadalomra nézve

Richard Rohr, börtönlelkész (..) hiszi, hogy a börtönök nem lennének tele, ha volnának elérhető apák. A felmérések alapján a bűnözők jelentős hányada nem ismerte édesapját, vagy nem ápolt vele jó viszonyt – így nem tanulták meg tisztelni a társadalmi kereteket. Nem véletlen az sem, ha a férfiak gyakran nem mernek kockázatot vállalni, elköteleződni, gyermeket vállalni, házasodni, vagy akár nőt egyenrangú félként kezelni. Az apák hiánya miatt bekövetkező torzulás áll a militarizmus, a versengő kapzsiság, a feszengő fiatalkor és a családok instabilitásának jelentős hátterében.

A társadalom apátlansága rettentő sok kárt okoz. A valódi apa nélkül felnövő gyermekek nehezen sajátítják el a szabályok követését és mások jogainak tiszteletét, így könnyen öntörvényűvé válhatnak. Amikor az apa nélkül felnövő gyerek átlépi a küszöböt, akkor egy olyan ismeretlen világgal néz szembe, amelynek kihívásaira nincsenek tanult válaszai – aminek akár a kábítószer, vagy a fiatalkori bűnözés is következménye lehet. Az apa nélküli lányok és fiúk nagy eséllyel válnak elköteleződni nem tudó, nagy gyermekké, akik inkább saját rövid távú vágyaik kielégítésére fordítják energiáikat: nem képesek hosszútávon kitartani sem párjuk, sem családjuk mellett.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 27 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés