Páva, Várkert, magyar bor – 5 magyar csúcsom

2019. január 22. 19:16

Jerez Julio
Mandiner
Hatalmas erőfeszítések árán sikerült megmenteni a jövő számára a minőségi magyar bort.

A Mandiner munkatársai sorra közlik 5 kedvenc magyar kulturális csúcsteljesítményükről szóló listájukat a magyar kultúra napja alkalmából, kultúránk előtti tisztelgésül. Várjuk olvasóink listáit is kommentekben!

***

1. Várkert Bazár – az évtizedek alatt ugarrá váló terület főnixmadárként vált a főváros ékességévé és adott hozzá új funkciót a Vár sokáig közhelyes idegenforgalmi látványosságába.

2. MüPa Recirquel, azaz a Cirque du Soliel magyarul – a magyar akrobatikus színház 21. századi jelene mindenképpen olyan tett, aminek benne kell lennie minden olyan listában, ami a magyar kultúra sikerével foglalkozik.

3. Fölszállott a páva – a közmédia produkcióján kívül egyetlen kereskedelmi adón sem látható a népzene és népi táncművészet ilyen magas fokon, bartóki-kodályi értelemben vett értékbemutatás és -megőrzés számomra.

4. Szépművészeti Múzeum, Román Csarnok – kétszer jártam már benne, a ráköltött milliárdok sem tudják visszaadni azt az időtlen élményt, amikor mintha időutazáson vennék részt, és a kora középkor letisztult pompájába csöppennék bele úgy, hogy nem léptem ki a 21. századból.

5. Magyar bor – Hatalmas erőfeszítések árán sikerült megmenteni a jövő számára a minőségi magyar bort. Hungarikum ez: a különféle tájegységek minden íze-zamata ott van a hordókban és palackokban, a földjeinkből táplálkozva adja át számunkra az életet és biztosít sokaknak megélhetést.

Összesen 27 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés