Páva, Várkert, magyar bor – 5 magyar csúcsom

2019. január 22. 19:16

Hatalmas erőfeszítések árán sikerült megmenteni a jövő számára a minőségi magyar bort.

2019. január 22. 19:16
Jerez Julio
Mandiner

A Mandiner munkatársai sorra közlik 5 kedvenc magyar kulturális csúcsteljesítményükről szóló listájukat a magyar kultúra napja alkalmából, kultúránk előtti tisztelgésül. Várjuk olvasóink listáit is kommentekben!

***

1. Várkert Bazár – az évtizedek alatt ugarrá váló terület főnixmadárként vált a főváros ékességévé és adott hozzá új funkciót a Vár sokáig közhelyes idegenforgalmi látványosságába.

2. MüPa Recirquel, azaz a Cirque du Soliel magyarul – a magyar akrobatikus színház 21. századi jelene mindenképpen olyan tett, aminek benne kell lennie minden olyan listában, ami a magyar kultúra sikerével foglalkozik.

3. Fölszállott a páva – a közmédia produkcióján kívül egyetlen kereskedelmi adón sem látható a népzene és népi táncművészet ilyen magas fokon, bartóki-kodályi értelemben vett értékbemutatás és -megőrzés számomra.

4. Szépművészeti Múzeum, Román Csarnok – kétszer jártam már benne, a ráköltött milliárdok sem tudják visszaadni azt az időtlen élményt, amikor mintha időutazáson vennék részt, és a kora középkor letisztult pompájába csöppennék bele úgy, hogy nem léptem ki a 21. századból.

5. Magyar bor – Hatalmas erőfeszítések árán sikerült megmenteni a jövő számára a minőségi magyar bort. Hungarikum ez: a különféle tájegységek minden íze-zamata ott van a hordókban és palackokban, a földjeinkből táplálkozva adja át számunkra az életet és biztosít sokaknak megélhetést.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kizökkentidő
2019. január 23. 09:24
A magyar állatokat nem hagynám ki az ötösből. Lovak: Lipicai, Nóniusz, mezőhegyesi sportló Kutyák: puli, vizsla, komondor, kuvasz, magyar agár, stb. Jószágok: Szürkemarha, mangalica, magyar tyúkfajták Gyümölcsfáink és szőlőink: kiváló minőségű boraink, pálinkáink és lekvárjaink alapanyaga Növénynemesítés.
balbako_
2019. január 23. 07:23
Kós Károly építészete, Makovecz Imre építészete, gasztronómiai hungarikumaink, az újjáépített várak, Munkácsy Krisztus trilógia.
szandrarabo
2019. január 22. 23:10
Az durva lenne, ha valaki mindig mindenben egyetértene egy párttal és a szimpatizánsok egy nagy homogén tömeg lenne. Ez ne haragudj nem valóságszagú. Értem, hogy mi fáj neked, de túl drasztikusan gondolkodsz erről. Ha pedig a migránskérdés huszadrangú, akkor ne írj ilyen szív nélküli kommenteket! Jóéjt!
Magnézium
2019. január 22. 22:01
Ezek az elvtársaid Húlió (Apáti és társai): https://coub.com/view/1fe7zr Na így vagy te kezelve az elvtársaid körében. A főnökeitek lenéznek titeket. Mikor veszitek észre. Vagy a biztos egzisztencia miatt félrenéztek?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik