Erős vidéki tüntetések mellett teljes káosz Budapesten

2019. január 19. 22:51

A budapesti tüntetések teljesen értelmezhetetlenek voltak.

2019. január 19. 22:51
Jámbor András
Jámbor András
Mérce

„Miközben vidéken számos nagyvárosban voltak lakosságarányosan nagy tüntetések a rabszolgatörvény és a kormány politikája ellen, és volt félpályás útlezárás olyan kistelepülésen is, mint például Kaba, a budapesti tüntetések teljesen értelmezhetetlenek voltak.

Pécsen, Tatabányán, Miskolcon, Szolnokon több száz, közel ezer fős tömeg tüntetett. A szakszervezetek, a pártok vidéken tehát rendes erődemonstrációt raktak össze a mai napra. Bár az ország nem állt le, de egy lépést tettek afelé, hogy ez megtörténjen. Emberemlékezet óta, de legalábbis 2010 óta (egyébként egy napon 2006-ban se volt ennyi vidéki tüntetés) biztosan nem tartottak ennyi városban tüntetést.

Csakhogy közben Budapest teljesen csődöt mondott. Az össze-vissza, keresztbe nem szervezés tipikus esete állt fent. A dühös tömeget kivetítők, mozizás és koncertek elé kényszeríteni egy vicc; a 4 helyről való vonulást úgy bejelenteni, hogy arra semmilyen szervezés nem történik (nem, Facebook-eventeket kirakni, meg magyarázó videót kirakni, az nem szervezés), eleve kudarcra volt ítélve. Az eseményeket csak az menthette volna meg, ha valami komolyabb vonulás indul, de ennek az esélyét is elvágta a rendőrség, amikor nem engedte az úttesten való vonulást.

Azt, hogy mi fog történni, nem tudjuk. Jelenleg nincs egyetlen erő sem, amely a tiltakozások élére állna, vagy programot kínálna nekik. Pedig elszántság még van a tüntetőkben, és erő is lehetne.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 259 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alphaville
2019. január 21. 10:19
"erődemonstráció" :))))))))))
CharlieBrown
2019. január 21. 09:15
Nocsak. Egy ellenzékinek feltűnt, hogy lassan kellene valami mondanivaló? Mint fentebb olvasom Gyurcsány gyorsan be is perelte (formailag nem ezért). Csak semmi különutaskodás, Jámbor elvtárs!
yes_we_can
2019. január 20. 20:43
Kussol,kóbi !
Valodi
2019. január 20. 19:19
Hát úgy, hogy az a falu gazdálkodóit illetné, mint a rohattunijóban...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik