Bősz Anett szerint a diákokat megalázza a középiskolai felvételi

2019. január 18. 13:45
„Az Orbán-kormány gimnáziumi felvételi rendszere azt üzeni a gyerekeknek, hogy buták és tehetségtelenek” – írja a liberális képviselő.

Ne alázza meg a diákokat a középiskolai felvételi! – követeli Bősz Anett, a Magyar Liberális Párt országgyűlési képviselője.

Az elmúlt években rendszeresen előfordult, hogy rendkívül nehéz írásbeli feladatokat kaptak az általános iskolások a gimnáziumi felvételikor. A feladatsorokat úgy állították össze, hogy azokat szinte lehetetlen volt hibátlanul megoldani. A többség számára súlyos kudarcélményt jelentett a rossz eredmény, a túl nehéz feladatokhoz pedig túl kevés idő állt a gyerekek rendelkezésére” – írja MTI-hez eljuttatott közleményében.

 „Elfogadhatatlan, hogy miközben a diákok rengeteg energiát fektetnek a felkészülésbe, komoly csalódást kell átélniük a teljesíthetetlen követelmények miatt. Néhány eredmény az elmúlt évekből: tavaly a 8 osztályos gimnáziumba felvételizők az 50 elérhető pontból mindössze 18,3 pontot tudtak elérni a matek írásbelin, azaz átlagosan 37 százalékosra sikerültek a felvételik. A tavalyelőtti hatosztályos gimnáziumi matek felvételin az 50 elérhető pontból csak 19,7-et tudtak átlagosan elérni a diákok, azaz 39 százalékos volt az átlagos eredmény” – hangsúlyozza Bősz.

Az Orbán-kormány gimnáziumi felvételi rendszere azt üzeni a gyerekeknek, hogy buták és tehetségtelenek, így kudarcfélővé tesznek olyan embereket, akik sikerorientált felnőttekként sokkal többre volnának képesek. Követel, hogy a középiskolai felvételi vizsgaanyagát igazítsák a tananyaghoz! Csak olyat kérdezzenek a gyerekektől, amit korábban meg is tanítottak! Ne alázzák meg a diákokat!” – zárul a közlemény.

(OS-MTI)

Összesen 199 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Erre már tényleg nem tudok mit mondani. Parazitikus életforma.

A tananyagot meg csökkentsük!
Úgy csinál, mintha nem lenne ősidők óta felvételi:-))))

Corvinuson doktorandusz.
Ezek szerint átesett néhány felvételin. csak könyörgöm, ne akarjon tanítani.
Ja, és ő az, akit ne szólítsanak Anyukának, mert az kirekesztő:-)))))))))))))))))))))))))))))))

Válaszok:
Megtalálta | 2019. január 18. 14:07

A cigányok a facebókon az iskolára azt írják, hogy az élet iskolájába jártak.

Hihetetlen bzmg. Ez a létforma doktorandusz, méghozzá a Corvinuson. Ez az ostoba picsa... Ez azért elég sokat elárul a hazai felsőoktatás színvonaláról.

Érdekes, ezek a balos tetvek soha nem valami műszaki képzésre járnak. Az aktivisták szinte soha nem a STEM szakirányokban tanulnak, hanem valami humán szakon.

Válaszok:
pollip | 2019. január 18. 14:11
pollip | 2019. január 18. 14:20

Hát ez remek:-) csak köszönni tudom, hogy beraktad:-)
Amíg ezek katedrához jutnak, nem sok jónak nézünk elébe.

Közgazdász, de vacak lehet.

Én meg énekes szerettem volna lenni, csak a hangom miatt nem vettek fel:-))))))))))))))))))))))))))))) trauma:-)

Pofira gondolta. A nem annyira helyeseket ne vegyék fel.

Vannak küzdelmei:-)


888.hu

2018. május 4. 16:28
A liberális politikus megint fullba nyomta a kretént.

A 0,00000000000000001 százalék támogatottsággal rendelkező Magyar Liberális Párt politikusa a Facebook-oldalán osztott meg egy képet, amin az áll, hogy az "anyuka" szó helyett inkább a keresztnevét kellene használni.

A bejegyzés szerint rész vesz az úgynevezett "anyaforradalomban", a szülés után is a keresztnevét használja, és felháborítónak találja, ha valaki azt mondja rá, hogy
anyuka.

Emlékezetes, hogy Bősz Anett volt az a politikus, aki bejelentette, a párt tervezete szerint a transznemű élettársak is jogosultak lennének részt venni a mesterséges megtermékenyítési programokban.

Nem csak ez a verseny elleni picsogás felháborító, hanem az a mélységes tudatlanság, hogy pl. miért nem tudja szinte senki hibátlanul kitölteni a matekfelvételit. Hát mert egységes a matekfelvételi minden felsőoktatási intézménybe, azért. Mert pl. a matematika szakra jelentkezőknek is ezt felvételi feladatsort kell megoldaniuk, meg a büfészakosoknak is. Aki ilyen alapvető dolgot nem tud, az legyen szíves, ne ugasson bele a témába.

A tudásszint felmérése megalázó! Mi az hogy tudásszint?

Drága Anett, sokat segítene a diákok lelkiállapotán, ha feszkó nélkül elérhetnék a helyszínt. Köszi.

Egyébként is milyen alapon bitorolják ezek a "liberális" jelzőt? Ebben mégis mi a szabadelvűség? Ezek pont nem szabadságot akarnak, hanem hogy egy anyáskodó államot, amelyik mindenhol ott van, mindig belenyúl a dolgok menetébe.

Elég nagy felháborodást váltott ki a Parlament új üdvöskéje, Bősz Anett közel múltban indított mozgalma: a Magyar Liberális Párt képviselője úgy képzeli a nők jogainak védelmét, hogy megszüntetné Magyarországon az “anya” megszólítást. Szerinte helyette a gyermeknek is a keresztnevén kellene szólítania azt, aki életet adott számára.

Válaszok:
Sulammit | 2019. január 18. 14:46

A felvételi elve nem változott az Orbán kormánnyal, így ezt ostoság támadni, 2010 előtt is ugyanez a felvételi rendszer volt. A feladatsorok nyilvánosak, bárki letöltheti őket, a legtöbb diák pedig jár valamilyen felvételi előkészítőre. Az átlag évente változik - részben a tanulóanyag, részben a feladatsorok nehézségének függvényében, de az átlag azért bizonyos határok között állandó. A feladatsorok tűl könnyűre vétele, ami rengeteg maximális pont közeli felvételizőt eredményezne, gyakorlatilag teljes egészében a szóbelire bízná a középiskolák döntését, továbbá annyira felemelné a felvételi ponthatárokat, hogy akár egy 90%-os eredmény is kudarcnak számítana. Vagyis ez csak torzítaná és inflálná a rendszert.

Anett, ez egyszerűen nem igaz!

Minden vizsga, zárthelyi, teszt megalázza azt a diákot, aki nem megy át rajtuk.
Az egész élet egy vizsga. Erre vagy felkészülsz vagy elmész liberális politikusnak.

Ez az. Nem is tudja, miért küzd, a lényeg, hogy ne legyem természetes a dolog.

A tananyag csökkentésre gondolsz? Nem komolyan írtam.

"Nem érti, hogy akár a középiskolai akár az egyetemi akár a munkahelyi felvétlinek az a célja, hogy kiderítsék ki az alkalmas.
Kiben van elég szorgalom, inteligencia, kitartás koncentrációs képesség.
Egy kudarcos felvételi, érettségi, egyetemi vizsga írtó fontos visszajelzés.
Nem jól tanítottak meg. Nem tanultál eleget. Nem tanulsz jól. Nem vagy elég intelligens az anyag értelmezéséhez, vagy a beseggeléséhez. Rosszul osztod be az idődet. Rosszul jegyzetelsz. Nem olvasol eleget. Nem érdekel a téma. Könnyen lankad a figyelmed. Csak tanulási nehézséged van. (diszlexia stb..) Nem jól választottad az iskolád.
Szinte mindent lehet kompenzálni. Csak azt nem, ha nem kapsz visszajelzést."

Ezzel csak egyet tudok érteni. A lusta diákkal, a felelőtlen diákkal, a könnyelmű diákkal, az akarat nélküli diákkal a legjobb tanár sem tud mit kezdeni.

De ennek ellenére azért felmerül az a kérdés, hogy az iskolák menyire képesek tudással felkészíteni a diákokat a vizsgákra.

A Fodor-pártba könnyű a felvételi. Csak sík-hülye jelentkezik igy aztán nincs is szégyenérzet.

Volt egy link a neten, hogy egyetemisták osztályozhatták a tanáraikat. Bősz Anett elégségest kapott a tudására, Tordai Bence úgyszintén.

Válaszok:
hátakkor | 2019. január 18. 18:45

Szerintem is szükséges. Tréfa volt.

a volt diákjai inkább olyan jelzőkkel illetik, mint például butácska, naiv, kedves, de felkészületlen. Átlag 2.05

Az "oktatási reformért is küzdő" politikus a legrosszabb
értékelést a felkészültségére és az előadásmódjára kapta. Mindössze 1.77 pontot az 5-ből.

A 18 darab, róla véleményt író tanuló túlnyomórészt arra panaszkodik, hogy felkészületlen, szétszórt. Viszont kiemelik, hogy kedves és segítőkész.

„A libsi erőltetett világképét akarja beleerőszakolni a diákokba."
„Kerülje aki tudja. Felkészületlen."
„Nem igazán van tisztában az anyaggal."
„Az is felelős aki engedi, hogy mikrot tanítson."
„Talán kezdhetné az oktatási reformot a saját óráin."
„Picit ambivalens érzéseim vannak. Aranyos csaj, közvetlen, de az általános iskolai matekot nem tudja megoldani, ami miatt gyakran 10 percek mentek el, mire rájött, hol cseszte el. Pár alkalom után nem jártam be, amit sajnálok, emiatt vizsgafelkészítőre kellett mennem, mert teljesen feleslegesek voltak az órái."
„ Soha többet."
„Szétszórt, dekoncentrált, nem tudja átadni az anyagot. Kerüld!"

„Nagyon aranyos és segítőkész de nem tud órát tartani. A feladott cikkeket beszéljük meg a gyakorlaton és ennyi. Tippem sincs hogy miről kéne szólnia ennek a tárgynak. Olyan elképzelései vannak a világról, hogy elsőnek nem tudtam elhinni hogy komolyan gondolja."

https://888.hu/article-eleg-du..

Gyenge minőség. Ahogy Fodor Gabriella. Is.

Tordai Bencét is osztályozták a diákjai. Az ő átlaga 2.52

http://www.markmyprofessor.com..

A csaj jó helyen van a képességeivel. Fodor Gabriella női tagozata.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés