Feminista Galaktika

2019. január 16. 12:53

Burger István
Galaktika
A férfiak taszították érzelmi nyomorba, fegyverkezési versenybe, háborúkba, környezetszennyezésbe, nélkülözésbe az emberiséget, miattuk egyre kilátástalanabb civilizációnk helyzete. Miért is ne lehetne hátrébb lépnünk, és átadni az irányítást a nőknek?

"Tisztelt Olvasó!

Mostanában sokszor elgondolkodom azon, milyen lenne ma az emberiség, a kultúra, a közélet, a politika, ha pár ezer évvel ezelőtt néhány arrogáns férfitársam nem akarja kicsavarni a közös kormányrudat a nők kezéből, és mérhetetlen hatalmi vágyból nem akarja kisajátítani az emberiség és a bolygó irányítását...

Én meggyőződéses feministaként azt gondolom, sokkal kellemesebb, kiegyensúlyozottabb, békésebb és boldogabb világban élhetnénk, ha a döntéshozóink nagyobb részben nők lennének. Miért is ne? Hiszen a férfiak taszították érzelmi nyomorba, fegyverkezési versenybe, háborúkba, környezetszennyezésbe, nélkülözésbe az emberiséget, miattuk egyre kilátástalanabb civilizációnk helyzete. Miért is ne lehetne hátrébb lépnünk, és átadni az irányítást a nőknek?

E gondolat jegyében most én is hátrébb lépek, és átadomm a terepet egy kiváló, tehetséges kolleginának. Ezennel lemondok a főszerkesztésről, és január elsejével átadom az eddigi lapigazgatónknak, Mund Katalinnak.

Megköszönöm kollégáimnak az eddigi közös munkát, tudom, hogy mindannyiunkat, mindig a jó szándék vezérelt. Az, hogy elhozzuk Magyarországra, magyarul a modern világirodalom egy fontos szeletét, fölmutassuk e téren a hazai tehetségeket, és legfőképpen, hogy ezáltal olvasásra ösztönözzük a legfiatalabbakat. Sokszor, főként a hatalmasok részéről, a meg nem értés falaiba ütköztünk, de köszönöm rajongóinknak a kitartást, a szeretetet, azt, hogy a nehezebb időkben sem pártoltak el tőlünk.

Rombolás helyett mi továbbra is építkezünk, s ehhez a sokszor sziszifuszi munkához sok sikert és kitartást kívánok a Galaktika új főszerkesztőjének, Mund Katalinnak és lelkes csapatának.

BÚÉK!

Burger István
leköszönő főszerkesztő"

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 50 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Hát, nem tudom. Vadai, Kunhalmi, Szél vagy Sargentini kisasszonyokat elnézve nem biztos, hogy jó ötlet...

2019-ben már csak az idióták és az aljasok feministák.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés