Orbán Viktorra hivatkozott, amikor pártot váltott a francia politikus

2019. január 14. 11:10
Sarkozy korábbi minisztere megelégelte a középjobbon eluralkodó káoszt, és Marine Le Pen új pártjához csatlakozott – adta hírül a Figyelő.

„Mindeddig a bal- és a jobboldal, a PSE (Európai Szocialisták) és a PPE (Európa Néppárt) osztozott a hatalmon. Ez alkalommal Matteo Salvinivel és Orbán Viktorral egy új alternatíva jelent meg” – ezzel indokolta többek között Thierry Mariani, Nicolas Sarkozy korábbi közlekedési minisztere, hogy otthagyja a középjobbos LR (Les Republicains) pártot és csatlakozik a bevándorlásellenes jobboldali RN soraihoz (Rassemblement National, ez az egykori Front National) – közölte online portálján a hetilap vasárnap.

A megjelent írás szerint Mariani legutóbbi nyilatkozataiban leszögezte, hogy Laurent Wauquiez pártelnök egyszerűen nem tud rendet teremteni az LR soraiban, márpedig döntésében éppen az motiválta, hogy hatékony, cselekvőképes erők kötelekében, valós alternatívák között választva mérkőzhessen meg az európai választásokon.

Nem egyedül „igazolt át”: az LR soraiból a tekintélyes közfunkciókat betöltő Jean-Paul Garraud is jelezte, hogy Marine le Pen pártját erősíti az európai választásokon.

Összesen 25 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Egy újabb politikus aki tenni akar az európaiak biztonságáért. Így helyes!

Reméljük, csak az első fecske, és majd követi a többi.
Lesz európai tavasz tavasszal).

Azért van Orbánnak nálunk is elsöprő többsége, mert látjuk, hogy sorozatosan a lehetséges a maximum-közeli megoldásokat hozza ki a politikai helyzetekből.

Az ilyen hülyéket, mint Te, nyolc osztályos korlátot felállítva, ki kellene zárni a nyilvánosságból.

Az EU állóvízét kezdik kavargatni.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés