Békéscsabán tüntetett az ellenzék

2019. január 13. 9:15
Pár százan „Nem félünk!"-et skandálva vonultak fel a város főutcáján szombat este. Az összes ellenzéki párt képviseltette magát az eseményen.

A munka törvénykönyvének módosítása, valamint a kormány ellen tüntettek parlamenti és azon kívüli ellenzéki pártok szombat este Békéscsabán. A tömeg az ellenzéki pártok zászlaival, „Ellenállás!" molinóval felvezetve, „Nem félünk!"-et skandálva vonultak fel a város főutcáján, majd a városháza előtt hallgatták meg a Békéscsabára érkezett ellenzéki politikusokat.

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő arról tájékoztatta hallgatóságát, hogy már 400 ezer aláírás gyűlt össze annak érdekében, hogy Magyarország csatlakozzon az európai ügyészséghez. Bősz Anett, a Liberálisok ügyvivője arról szólt, hogy az ellenzéket összeköti a „valódi köztársaság" igénye. Ezért közösen fogják a továbbiakban is követelni a demokráciát, és az ellenzéki pártok, a civilek és a szakszervezetek közösen fogják kivívni az „új rendszerváltást".

Vadai Ágnes, a DK képviselője arra bíztatta hallgatóságát, hogy kérdezzenek. Példaként – egyebek mellett – azt hangsúlyozta: hogyan lehet, hogy a családok évében fogadta el a fideszes többség a „rabszolgatörvényt".

Varga-Damm Andrea, a Jobbik parlamenti képviselője azt emelte ki, hogy bár az ellenzék eltérő ideológiai alapokon működik, de a „rabszolgatörvény" közös cselekvésre bíztatja őket. Szerinte az EP-választások napja az új rendszerváltás napja is lesz.

Tordai Bence, a Párbeszéd politikusa az ellenzék összefogását hangsúlyozta. Mint mondta el kell érni, hogy egy-egy jelölt legyen a Fidesz képviselőivel szemben a közelgő önkormányzati választáson. Donáth Anna, a Momentum alelnöke azt mondta, hogy „ha kell, akkor téglánként bontják le a NER falát". Szerinte nem igaz, hogy apátiába süllyedt a társadalom, mert – mint mondta – a Békéscsabán összegyűlt tömeg is azt igazolja, hogy nem félnek az emberek, és ismét politizálnak.

Kis-Szeniczey Kálmán, az LMP országos elnökségének tagja bojkottra hívta fel hallgatóságát azokkal a cégekkel szemben, melyek alkalmazzák a „rabszolgatörvényt". Szólt arról is, hogy pártja önkormányzati képviselői a helyi testületekben határozati javaslatokat fognak benyújtani, hogy a települések ne alkalmazzák az új törvényt.

Erről beszélt Miklós Attila, az MSZP békéscsabai önkormányzati képviselője is, aki bejelentette, hogy még az év első képviselő-testületi ülésére benyújtják határozati javaslatukat.

Nika István, a Magyar Dolgozók Szakszervezetének elnökségi tagja pedig arról beszélt, hogy száz munkavállaló közül legfeljebb ketten vállalnának túlórát, és ők is csak azért, mert nem tudják eltartani a családjukat. Szerinte a dolgozókat a nyolc órás munkavégzés alapján kellene rendesen megfizetni.

(MTI)

Összesen 364 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Sötét volt, és egymás biztatták, hogy nem félnek. Hogy mitől kéne félni, ők sem tudták.

De azért ezt nem nevezném hősi ellenállásnak, már csak létszámát tekintve sem. Ez mindössze ellenvélemény, amit természetesen ki lehet fejezni.

Önök a nemrég alakult Ellenzéki Kabaré Színház előadásait láthatják!

Az elkövetkező hónapokban vaskos poénokban és rengeteg kacagni való jelenetben lesz részük. Igyekezzenek nyomon követni az előadásokat! Változatos helyszínek és programok következnek!

Mint látszik, fáradtságot nem kímélve buszokkal utazva hakniznak, így az ország különböző pontjain is fellépnek az önök szórakoztatására.
Garantált szórakoztatás! És ami a lényeg! Teljesen ingyenes!

Azért ezen még csiszolgass egy kicsit, mert így nagyon halovány.
Ha humorizálsz, annyit el kellene érned, hogy a közönségből legalább egy mosolyt kicsikarj!

Nem olyan nagy a társulat. Egy időben, csak egy helyszínen vállalnak fellépést!

Ja. Bebízonyították, hogy az 59.646 lakosból 2-300 ember (mérce szerint) kiment ordibálni...

Békés vármegy egy törpe minoritása tálcán kínálná magát a románoknak..

Elbúcsúzom tőled! A végtelen fantáziádat csodáltam eddig, ahogy át tudod alakítani a valóságot. De rájöttem, hogy nincs nekem erre időm, hogy a te fantáziálásoddal foglalkozzam! Ha meguntad a bérkommentelést, próbálkozz meg regényírással! Szerintem sikeres lennél, ritkán látni ekkora kreativitást! Kár hogy a ballibek közt egyedüli vagy, a többi mind tehetségtelen idióta!

Viszlát Tunya!

A környező vidékről is hoztak embereket:-)

Decemberre egy milliót ígért az állatorvos.

"Magyarország csatlakozzon az európai ügyészséghez"

Oké. Tudja valaki, hogy ez konkrétan milyen változást jelentene rövid, közép és hosszú távon?"

Rövid távon Hadházy megélhetését jelenti, középtávon politikai rendőrséget jelentene választások helyett.

Lehet. Aki alá akarta írni, már aláírta.
Eddig minden ellenzéki aláírásgyűjtés befuccsolt.

Ugyanazok az előadók turnézzák végig az országot egy közös műsorral, miközben az összefogást már csak kifelé hangoztatják. Hol itt, hol ott tűnnek fel, hiszen egyszerre nem lehetnek több helyen. Nem látunk helybéli hangadókat, mindenütt ők szolgáltatják a műsort.

Hol itt, hol ott tüntet ugyanaz az ellenzéki csoport.

"Nagyjából háromszázötvenen vettek részt azon a kormányellenes tüntetésen, amit szombaton szerveztek Békéscsabán."
https://www.beol.hu/kozelet/he..

Békéscsaba lélekszáma 59 ezer főt meghaladó. Ehhez viszonyítva a 350 fő 0,6 % még nem tömeg. Ha ennyi támogatója van a A DK-nak, a Jobbiknak, a liberálisoknak, a momentumosoknak, párbeszédeseknek, az MSZP-nek és az LMP-nek akkor ebből hogyan lesz győzelem?

"Az van - a másik fogyatékosnak magyarázom épp - hogy a rendőrökre más szabályok vonatkoznak."

A rendőrökre sem vonatkoznak más szabályok. A készenléti szolgálat, túlóra náluk is ugyanazt jelenti, mint más munkakörökben.
A déli határszakaszon teljesítő rendőröknél jelentkező probléma - https://hirtv.hu/video/142974 - kettős.
Egyrészt: vita tárgyát képezi, hogy a készenléti szolgálat túlórának minősül vagy nem. A bérkifizetés számfejtésekor az utólagos ellenőrzés során azt állapították meg, hogy tévesen túlórának számolták el, a készlet helyett. A készenlétnek és a túlórának más a-más a pótléka. Ezért a tévesen számfejtett összeget visszakövetelik.

Másrészt: vita tárgyát képezi, hogy a tévesen számfejtett és kifizetett bér mennyi időn belül követelhető vissza. A törvény szerint a kifizetéstől számított 60 napon belül. Amennyiben a munkavállaló tudott arról, hogy a készenlét nem minősül túlórának, és ezt a munkáltató bizonyítani tudja akkor 3 éven belül követelhető vissza.
Mtk. 164. § A jogalap nélkül kifizetett munkabér hatvan napon túl akkor követelhető vissza, ha a munkavállalónak a kifizetés alaptalanságát fel kellett ismernie, vagy azt maga idézte elő.

Azt sem tudod megfelelően értelmezni amit leírsz.

"109. § (1) Naptári évenként kétszázötven óra rendkívüli munkaidő rendelhető el.

Ez nem önkéntes."

Evidens, hogy nem önkéntes, mert az van benne, hogy "rendelhető el" és nem az, hogy "a munkavállaló beleegyezésével rendelhető el".

"És hol van leírva, hogy a munkavállaló nem köteles túlórázni ha szabadnapba adják ki?"

Miért kellene ennek bent lenni?
Az van benne, hogy a munkavállalóval történő megállapodás alapján, amelyet szerződésbe kell foglalni.
Továbbá: 143. § (1) A munkavállalót a (2)-(5) bekezdés szerinti ellenérték a rendes munkaidőre járó munkabérén felül illeti meg.

(2) A munkavállalónak ötven százalék bérpótlék vagy - munkaviszonyra vonatkozó szabály vagy a felek megállapodása alapján - szabadidő jár.

"munkaviszonyra vonatkozó szabály ---ez mi a csuda? :.-))))"

Nem tudod értelmezni? Nem csodálom, hogy kiröhögöd saját magadat.

Vagyis nem tudod értelmezni. Ezen nem csodálkozom, mert amid nincs azzal nem lehet értelmezni. Menjél el egy faárugyárba és jó kemény bükkfából faragtassál magadnak agyat. Az se lesz rosszabb mint ami most van neked.

Tehát az ÖSSZES ellenzéki párt, ORSZÁGOS NAGYÁGYÚIT bevetve 300 (!!!!) embert tudott összeszedni egy 70 ezres megyeszékhelyen... LOL

Akkor ennyit erről.

MSZP/DK-s, gyurcsányista szebb jövőt, azt...

Idióta. :)))))

Na igen.

Még röhejesebb lenne a létszám, ha a pártaktivistákat és az ÚJSÁGÍRÓKAT (!!) levonnánk abból a bizonyos 350-ből...

Ez nem tájelőadás, mert ott már kell hozni valami színvonalat, ez csak egy lapos, rossz hakni! :)))

Vigyázz, Vadai, nehogy felfázz!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés