A CNN riportere az aktuális magyar eseményekről faggatta Szijjártó Pétert

2018. december 20. 15:45
A külügyminisztert a tüntetésekről is kérdezték.

Szijjártó Péter magyar külügyminiszter a CNN műsorának vendége volt, ahol –főleg, de nem kizárólag – az elmúlt napok eseményeiről kérdezték. A magyar politikus cáfolta a riporter azon állítását, hogy miszerint „a legutóbbi választásokat elnézve Magyarország kezd olyanná válni, mint a Szovjetunió". Szijjártó elmondta, hogy a legutóbbi választáson 70 százalékos (rekord) részvételi arány mellett kerültek újból kormányra, a Fidesz-KDNP mintegy 350 000-rel több voksot szerzett, mint a többi parlamenti ellenzéki párt együttesen. Tagadta azt, hogy a magyar választók nem lennének tudatában a döntésüknek, hiszen már nyolc éve kormányoznak – az emberek ismerik a munkájukat – és emlékeztette: negyven évet küzdött a magyar nép, hogy a szovjet megszállástól megszabaduljon. 

A miniszter a túlóratörvénnyel kapcsolatban elmondta, hogy továbbra is a munkavállaló saját, egyéni döntése az, hogy szeretne-e száz órával többet dolgozni vagy sem – fizetésért. Hozzátette, hogy a CNN nem a tényeket írta le a hírekbe és a riporter sem valós információk szerint teszi fel a kérdéseket. A tárcavezető továbbá kiemelte, hogy Szlovákiában szintén 400 túlórát tesz lehetővé a munkavállaló számára a törvény, Csehországban 416-ot. 

A riporter Szijjártó tisztázó válaszaira megenyhülni látszott és elmondta, hogy valóban biztatók a magyar munkaerőpiacra vonatkozó adatok, szinte teljes a foglalkoztatottság – de még jobb lenne a helyzet, ha az ország nyitottabb lenne és migrációval enyhítené a munkaerőhiányt. A külügyminiszter elmagyarázta, hogy egyrészt családpolitika, másrészt az oktatás modernizálásával akarják csillapítani ezt a problémát. 

Az oktatás szó hallatán a riporter a CEU-ügyre is kitért, és elmondta, hogy nem tud olyan országról, ahol ehhez fogható eset megtörtént. A magyar külügyminiszter itt is cáfolta azt, hogy elüldözték volna az egyetemet – több képzése is Budapesten maradt, illetve a törvényi előírásoknak csak részben tudott megfelelni. 

A műsorvezető zárókérdésként felvetette, hogy miképpen lehetséges, hogy a magyar kormánynak állítólag mindig igaza van, miközben az EU, a tüntetők és az egyetem is azt mondja, hogy valami nagyon nincs rendben. Szijjártó erre azt mondta: „Mi szembemegyünk a liberális mainstreammel, nem tagadjuk. Emiatt rengeteg vádaskodásnak és fake newsnak vagyunk kitéve". És hozzátette, hogy a magyar emberek véleménye érdekli csak őket.  

 

Összesen 95 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Egyszerűen nem találnak fogást rajtuk (holott lenne is mit), mert elfogultak és nem eléggé felkészültek.

probalt volna ilyen stilusban beszelni Gromikoval (vagy plane anno Molotovval)...

Ez a riporter teljesen hülye, a választási eredmények önmagukban még nem tesznek egy országot Szovjetunióvá, legalábbis a legjobb tudomásom szerint a szoros választási eredmény nem feltétele a demokráciának, sőt hipotetikusan egy ilyen követelmény még antidemokratikus is, hiszen logikusan belegondolva ellentmondásban áll a választás szabadságával.

„a legutóbbi választásokat elnézve Magyarország kezd olyanná válni, mint a Szovjetunió"

Hát bazmeg, tényleg, majdnem olyan. épp csak egy picit különbözik, például abban, hogy parlamentáris demokrácia van egy rakás politikai párttal, szólásszabadság van.

Nem tudom, hogy tényleg ilyen hülyék ezek a CNN-es riporterek, vagy csak szimplán hazug kis szardarabok. Egyik se túl jó ajánlólevél.

Minden ország külügyminiszterével el szokott beszélgetni, ahol tüntetés van?
A franciával is? Hát a románnal?

Megnéztem a viedót. Szerintem Szíjjártó most nőtt fel a feladatához, ez az interjú tökéletesre sikerül. Korábban nem csíptem a fejét, egybites embereknek szajkózta az egybites kormánypropagandát. Viszont ebben a riportban benne van minden ami elvárok egy külügyminisztertől. Most láttam először hogy külügyminiszterként szólalt meg, méghozzá meggyőzően. Szép volt, csak így tovább.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés