Egerben tüntettek a kormány ellen

2018. december 19. 23:05

A „Fidesz-rezsim" felszámolása és Orbán Viktor leváltása érdekében szervezték az egri tüntetést pártok és civilek.

Kormányellenes demonstrációt tartottak szerdán este Egerben, az öt ellenzéki párt, civil szervezetek és önkéntesek által szervezett megmozduláson néhány százan vettek részt.

A szervezők interneten közzétett felhívása szerint a tüntetéssel azt akarták demonstrálni, hogy Egerben is vannak „gondolkodó emberek”, akik nem kérnek a munkaidő-beosztás önkéntes megváltoztatásáról szóló, általuk „rabszolgatörvényként” említett jogszabályból és akik képesek magukat megszervezni, és összefogni a közös cél érdekében. Emellett elutasítják a szerintük a városban is zajló „pofátlan lopást”. 

A Pyrker János téren, az Országzászlónál összegyűlt, majd a belváros utcáin haladva, demokráciát és sajtószabadságot követelve, rigmusokat skandálva a Fidesz helyi székházához, az Egri Polgárok Házához vonult tüntetőkhöz az LMP, az MSZP, a DK, a Jobbik és a Momentum helyi politikusai beszéltek.

A szónoklatok mindegyike összefogásra buzdította az embereket a „Fidesz-rezsim” felszámolása és Orbán Viktor leváltása érdekében. 

A megszólalók közül Mirkóczki Ádám, a Jobbik Heves megyei elnöke és országgyűlési képviselője hangsúlyozta: a Fidesz egyetlen komoly politikai sikere, hogy elérte: a demokráciára vágyó emberek országszerte összefogtak. Akik itt vannak, úgy gondolják, hogy sem az ország, sem ez a város nem a Fideszé: közös érték van, közös város, közös haza és egységes jog, nincs állam az államban – fogalmazott. Az a feladatunk, hogy most mi mondjuk: az ünnepek után folytatjuk: nem külön, nem egymás ellen, hanem közösen, nem valaki ellen, hanem valamiért – jelentette ki az ellenzéki politikus.

(MTI)

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/140455

Ajánljuk még a témában