Ferenc pápa az ENSZ migrációs csomagját dicsérte

2018. december 16. 14:53
Ferenc pápa vasárnap elmondott beszédében az ENSZ migrációs csomagját méltatta, amely az egyházfő szavai szerint biztonságossá és szabályozottá teszi a bevándorlást. Hozzátette: szolidaritással és könyörülettel kell viszonyulni azokhoz, akik kénytelenek elhagyni hazájukat.

Az ENSZ globális migrációs csomagja olyan eszköz, amely révén felelősséggel, szolidaritással és könyörülettel  lehet segíteni azokat, aki elhagyják hazájukat – jelentette ki Ferenc pápa a római Szent Péter téren Advent harmadik vasárnapján mondott beszédében. 

A katolikus egyházfő hangsúlyozta, hogy a Marrákesben elfogadott nemzetközi paktum a „biztonságos, rendezett és szabályozott" migrációért jött létre, és viszonyítási pont kíván lenni az egész nemzetközi közösség számára. 

Az egyházfő a pápai lakosztálynak a Szent Péter térre néző ablakából délben mondott beszédében az öröm vasárnapjának nevezte Advent harmadik vasárnapját, amely Jézus születésének ünnepére készül.

Emlékeztetett, hogy Isten az egész világnak szóló öröm fényét Galilea elrejtett falvában, a világnak ismeretlen fiatalasszony szívében gyújtotta meg. Ezt az üzenetet kell a mai egyháznak is képviselnie: a mindenkori hatalmasok keresése helyett a szegények melletti hűségben kell cselekednie „igazságra éhezve és szomjazva, a béke hálóját türelemmel szőve".  

Ferenc pápa a hagyomány szerint megáldotta a Gyermek Jézus szobrocskákat, amelyeket a római gyerekek a Szent Péter térre vittek. Ezeket az áldás után december 24-én este az otthonokban készített betlehemek jászlaiban helyezik be.

(MTI)

Összesen 150 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Miert kellett egy civil papat valasztaniuk, akit leginkabb az evilagi dolgok erdekelnek?
Amikor szent dolgokrol is beszel, akkor is mintha egy ateista beszelne.
Remelem, az o vilagiassagat ellensulyozza, mert ellensulyoznia kell a hivek vallasossaga.

Nem is értem, miért nem lepődtem meg.

És te mint kálvinista, alig várod, hogy Európát elözönöljék az afrikaiak, mert az ensz ilyen "biztonságos, rendezett és szabályozott" migráció" kialakítását hozzta létre. Jól van, te tudod.
Nem akarlak ijesztgetni, de nem hallottam arról, hogy a kálvinistákat testvéreiknek tartanák a muszlimok.

Őrült világban élünk. :(

Furcsa kalvinizmus a tied, az biztos.

A Szentatya itt nagyot téved. Katolikusként szelíd határozottsággal ellentmondok neki, ahogy Pál apostol is tette annak idején - ha kivételesen szükséges volt - az első pápával, szent Péterrel.

Kenytelen vagyok elhagyni a lakasom mert nem tetszik a kacsalab amin forog. Kerem kijelolni melyik hivo kereszteny koteles befogadni engem egy szereny 250m2-es lakasba a Rozsadombon.

Igen, lehet segiteni rajta, megpedig ugy hogy abbahagyjak a csalogatast es vilagossa teszik hogy illegalisan senki se lepheti at a hatarokat. Akkor ugyanis szep nyugodtan elulnek majd a seggukon e szegeny vandorok mint merkel hivasa elott tettek.

Teremte az embert es rendele szamara hogy utalkodjek a vilag allatain, madarain, csuszomaszo es egyeb barmain.
Itt a lenyeg. A neger is Isten teremtmenye, de nem ember. Epoen ezert az all ra, hogy az ember uralkodjek felette.

a megallapodas nagyjabol atnevezni kivanja az illegalis migraciot legalissa kulonfele keretek kozott. mar az axiomajaval sem ertek egyet ugyanis abbol indul ki hogy a migracio mint olyan jo dolog. Holott szerintem meg az a jo, ha mindenki ott tud boldogulni ahol szuletett. Ehhez kell segitseget nyujtani (de ehhez lehetosegeinkhez merten valoban kell, ugyanakkor ellenorizve hogy valoban oda jut ahova es amire szanjuk) nem a nepvandorlashoz.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés