Tordai, a fogalmatlan

2018. december 12. 14:00

Nagy Gábor
888
A bevándorláspárti ellenzék afrikai szintre züllesztette a parlamentet.

„Szerdán a bevándorláspárti ellenzék afrikai szintre züllesztette a parlamentet. Előbb az Országgyűlés pulpitusait zárták le, hogy az ülést levezető elnök ne tudja elfoglalni a helyét. Később az LMP konfettit szórt az ülésteremben; a gyurcsányisták, a szocialisták pedig síppal, transzparensekkel próbálták »akadályozni« a törvényhozás folyamatát.

És természetesen ott volt Tordai Bence is, aki influenszerkedésével próbálta hatásosabbá tenni az ellenzék performanszát. Természetesen sikertelenül.

Élő Facebook-videójában, miután a törvényhozás elkezdte a törvényjavaslatok elfogadását, azt próbálta bizonygatni, hogy csalással viszi át a parlamenti többség a javaslatokat. A Párbeszéd képviselője a videóban többször »szavazás« helyett »választást« emlegetett, Tordainak pedig a kormánypárti Völner Páléktól kellett megtudnia, hogy mi a különbség a két alkotmányjogi fogalom között.

Tordai később arról is beszélt videójában, hogy a munkatörvénykönyv-módosítás miatt három évvel később kapják meg a túlórapénzeket a munkavállalók. Csakhogy ez nettó hazugság. Az elfogadott törvénymódosításban ez már nem szerepel. A túlórát továbbra is havonta kell kifizetni a munkavállalónak.

Ahogy Tordainak az az állítása sem volt igaz, hogy a túlórával kapcsolatos módosítás kötelező érvényű lenne a munkavállalók számára. A valóság ezzel szemben az, hogy a dolgozó beleegyezése kell minden túlórához.

Tordai abban is hazudott, hogy az elfogadott törvény-módosítás sokkal több túlórát tesz lehetővé, mint más európai országokban. Az uniós irányelv ugyanis 416 túlórát enged meg, többet, mint a most elfogadott jogszabály.

Végül: Tordai és az ellenzék abban is hazudott, hogy a szakszervezetek jogai csorbulni fognak. A most elfogadott törvény-módosítás nem csorbítja a szakszervezetek jogait, a munkáltató a szakszervezet nélkül is megegyezhet a munkavállalóval.”

 

Fotó: MTI/Fotóbank 

Összesen 32 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A kormánynak tökéletes ez az ellenzék. Hosszú időre garantálja a Fidesz hatalmon maradását. Ez a Fidesznek nyilván jó. Az ország viszont jobb ellenzéket érdemelne. Bár az tagadhatatlan, hogy a kormány kívánni sem tudna magának jobbat...

Szerinted mind a 438 ezren elhitték a hazugságait?

Figyusz_-azért, mert elolvasnak valamit valakik, az nem azt jelenti, hogy mindenki egyet is ért vele. Én pl olvasok ellenzéki médiákat rendszeresen, ami megjeleneik náluk pluszként, de ez nem jelenti azt, hogy egyetértek velük.

Na ugye. Akkor miért hivatkozol a négyszázvalahányezerre: Nincs jelentősége. Ha a ballib média azt mondja, több ezren lezárják a valamelyik hidat, ennek annyi a jelentősége, hogy a haza igyekvőket felbosszantják. A másik, hogy a néhány ezer biztosan nincs ötezer.

Nem partkotodestol függ. Valaki balhezott és azt nézik, ráadásul a nézők nem biztos, hogy egyetértenek vele.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés