Budapestre is megérkeztek a párizsi benzinlázadás legkeményebb arcai

2018. december 5. 17:43

Puzsér Róbert
Facebook

Vajon mi lesz a következő szélhámosságuk? Kifekszenek fél éjszakára az aluljáróba, hogy előadják a hajléktalant, akit üldöz a kormány?

„Budapestre is megérkeztek a párizsi benzinlázadás legkeményebb arcai. Franciaországban ezek a sárga mellényesek autókat gyújtanak fel, és rendőrőrsöket támadnak meg, mert elegük van az elitből, a politikai osztály hazugságaiból, elegük van abból, hogy amíg ők egyre szegényednek, addig a gazdagoknak egyre több jut. Elegük van a neoliberalizmusból.

Jelzem, hogy a képen látható három fiatal szocialista politikus épp azt jelenti és képviseli Magyarországon, amit Emmanuel Macron Franciaországban: a neoliberalizmus által felvásárolt politikát. Annak az MSZP-nek az arcai, amely a rendszerváltás óta nap mint nap kötelességtudó szervilizmussal küzd a multinacionális nagyvállalatok profitmaximalizálásáért és a magyar társadalom kifosztásáért. Annak az MSZP-nek az arcai, amely cserbenhagyta a munkásokat, a középosztályt és a szakszervezeti mozgalmat, amely agyonadóztatta az alacsony keresetűeket, és amely folyamatosan hazudik az embereknek. Legutóbb alapjövedelmet és kormányváltást ígért, előtte ingyen BKV-t és tizenharmadik havi nyugdíjat. Nemrég egy éhségmenet élén láttam szocialista politikust, aki százmilliókat parkoltatott a bécsi bankszámláján. Most újra demonstrálni indulnak.

A mellékelt képen a politikai elit három gazdag, sikeres és befolyásos tagja látható, akik egy fénykép és egy tüntetés erejéig megpróbálják eljátszani a jogfosztott és kisemmizett kisembert. Megpróbálják eljátszani, hogy nem ellenük, hanem értük lázonganak az emberek Párizsban. Azért, hogy Ujhelyi István a következő öt évben is megkapja a havi tízezer eurót. Vajon mi lesz a következő szélhámosságuk? Kifekszenek fél éjszakára az aluljáróba, hogy előadják a hajléktalant, akit üldöz a kormány?

Mikor lesz vége ezeknek a szégyenletes, mocskos hazugságoknak? Az a baj, hogy addig nem lehet leváltani ezt a korrupt, hazug rendszert, amíg a felelősei minden megmozdulásnak az élére pofátlankodnak, és mindenkinél hangosabban kiabálják, hogy le az olyanokkal, mint ők. A rendszer részei – ahogy háztáji ellenzéke a nemzeti együttműködésnek, úgy örökös tagjai az elitnek, hívei és haszonélvezői a neoliberális világrendnek. XVI. Lajos kikocsizik Versailles-ból, hogy megostromolja a Bastille-t. Köszönjük, nem kérünk a részvételéből! Inkább takarodjon vissza!”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/139728

Ajánljuk még a témában