Családok éve van, koraszülött osztály nincs

2018. november 29. 10:13

Csengel Karina
Mérce
2018-ban elindult a Családok éve nevű, kormányzati cukormázzal leöntött propagandakampány.

„Soros György és a migránsok után a kormányzati retorika legkedveltebb szava valószínűleg a család lehetett idén, és amit ilyen sokat emleget a magyar kormány, azzal biztosan komoly szándékai vannak.

2018-ban elindult a Családok éve nevű, kormányzati cukormázzal leöntött propagandakampány, amiről hamar kiderült, sokkal inkább lett a tehetősebb családok éve, mint a rászorulóké, az egygyerekeseké, vagy esetleg azoké, ahol az egyik gyermek mondjuk meleg.

(...)

De a családok éve szerencsére folytatódik: ott van a zászlókkal teletűzdelt budapesti hidakon, ott van a kisfilmben, amit szinte képtelenség kikerülni, ha megnéznénk egy videót vagy elolvasnánk egy cikket online, ott van a szoboravatáson, ott van a virágkarneválon, ott van a postaládánkban és ott van az agyunkban, ha akarjuk, ha nem.

A Honvédkóház családbarát koraszülött osztályán viszont nincs ott, és ha az ország legjobb koraszülött osztályán nincs ott, akkor gyanítom, hogy máshol sincs.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 44 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Na, akkor megírom, mi az, ami régóta bassza a csőröm.

Szerintem nincs gond azzal, hogy a sajtó megírja, hogy éppen milyen problémák vannak az egészségügyben, bezárt ilyen-olyan osztály, meghalt a kórházban, hazaküldték és meghalt stb.

Az egyoldalú hozzáállásával viszont gondom van, és itt félreértés ne essék, nem a propagandát hiányolom, hanem a felelősséget, mert ha csak az érem egyik oldalát közöljük, és így a társadalmat bizalmatlanná tesszük az egészségüggyel szemben, azzal nem segítünk, csak kárt okozunk.

Ha pedig csak egy ember is van, aki amiatt nem megy be kivizsgáltatni magát, mert az olvassa napi szinten, hogy így meg úgy fogsz meghalni a kórházban, és emiatt beparázik, és hagyja a fenébe az egészet, és később persze beüt a baj, akkor az valamilyen szinten a sajtó felelőssége is.

Tehát, örülök neki, hogy a sajtó szemfüles módon szenzációt csinál az összes orvosi műhibából, de tessék megírni a sikereket is olykor, hogy a szerencsétlen olvasónak ne csak az jöjjön le, hogy itt kontár hentesekkel van dolga, hanem igenis szakemberekkel, akikre nyugodtan rábízhatja magát.

Sok más helyen van koraszülött osztály.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés