Előválasztással nem lehet legyőzni Tarlóst

2018. október 10. 19:48

Nuszbaum Tibor
Reflektor

Csak és kizárólag olyan alternatív jelölt lehet esélyes Tarlós ellen, aki meg tudja szólítani az összes ellenzéki párt szimpatizánsait.

„Tarlós István a miniszterelnökkel közös sajtótájékoztatón jelentette be, hogy mégis elindul, és megmérettetik a harmadik ciklusáért. Karácsony Gergely, az MSZP-DK-P immáron örökös listavezetője pedig ahhoz kötötte indulását, ha lesz baloldali előválasztás. Néhány hete az MSZP-s Horváth Csaba szintén az előválasztás mellett tett hitet egy tévéinterjúban. (...)

Csakhogy hiába emelik pajzsra az előválasztáson akár Karácsony Gergelyt, akár mást, a győztes akkor sem az ellenzék közös jelöltje lesz, hanem csupán az MSZP-DK-P jelöltje. Olyan valaki, akire jó eséllyel nem szavaznának a jobbikos, az LMP-s, a kétfarkú és a Fidesz szavazók sem. Így viszont egyszerűen képtelenség megverni Tarlós Istvánt. Csak és kizárólag olyan alternatív jelölt lehet esélyes Tarlós ellen, aki meg tudja szólítani az összes ellenzéki párt szimpatizánsait, azokat, akik akár évtizede belefásultak a politikába, és akinek van az esélye még a Fidesztől is szavazatokat csenni. (...)

Ha viszont tényleg komolyan gondolja itt valaki a főpolgármester váltást jövőre, akkor meg kell találni azt az integráló személyiséget, aki képes több választói réteget is megszólítani minden oldalról.

Az én jelöltem: Puzsér Róbert.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/136916

Ajánljuk még a témában