Árulkodó mozdulat

2018. október 9. 15:36

Bod Péter
Népszava
Kitartottak, szerencselovagok, strómanok, akik lelkük mélyen tudják, nem jár nekik az a napfény, ami rájuk sütött a repülőtéren.

„Roppant zavaró tud lenni a nyilvánosság, ha mindenki (az oligarcha, a fotós, a sofőr, az újságolvasó) tudja, hogy ebül szerzett vagyonokból katapultált egy gáz- és vízvezetékszerelő a leggazdagabb magyarok ranglistájának élbolyába. Mészáros Lőrinc egyszerre metafora és valóság. A Londonból visszaérkezők közül a legtöbben nem saját erejükből és tehetségükből jutottak el oda, ahol ma látjuk őket. Kitartottak, szerencselovagok, strómanok, akik lelkük mélyen tudják, nem jár nekik az a napfény, ami rájuk sütött a repülőtéren. A világosságban szégyellősek.

És képzeljük el, miket hallgathatott ez a sofőr azt a luxusautót vezetve….”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 26 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A napfény, amint arra Krisztus is utal egy példabeszédében, jár mindenkinek. Még ha a "demokratikus" és "független" sajtó munkatársai maguknak tartják is fenn a döntés jogát ebben a kérdésben is...

Ha pedig lett volna igazi "világosság" az úgynevezett "rendszerváltás" táján, most talán nem kellene azoknak az "európaiaknak" a kioktatását hallgatni, akiknek lett volna miért szégyellni magukat. Most is lenne. De számukra nem lett "roppantul zavaró a nyilvánosság". Mert azt is megtartották saját irányítás alatt. Ezt hívják "független" és "objektív" sajtónak.

Nem értem, miért baj, ha valaki jól boldogul? Ezt máshol amerikai álomnak hívják.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés