Budapest 11 kérdése Orbán Viktorhoz

2018. október 4. 10:34

MSZP
MTI-OS
Budapest többet érdemel!

„Orbán Viktor miniszterelnök a napokban a budapesti Városházára látogat. Tudjuk, hogy Orbán csak azért jön, hogy megmutassa, ki az úr a háznál, és bejelentse, az ő jelöltje Tarlós István, őt indítja a jövő évi önkormányzati választáson. 

De a kormányfői látogatás jó alkalom arra, hogy hatalmi kérdések helyett arról beszéljünk, Tarlós helyett is, melyek a budapestiek szempontjából a legfontosabb kérdések és megoldandó feladatok. 

Tudomásul veszi-e végre Orbán, hogy erős és önálló Budapest nélkül nincs erős és független Magyarország?

Befejezi-e végre Budapest ostromát, és hajlandó végre megadni Budapestnek, ami jár, a tiszteletet, a szabadságot és pénzügyi önállóságot?

Továbbra is fejőstehénnek nézi-e Budapestet, vagy a józan észre hallgatva visszaad minden általuk befizetett 10 forintból 1 forintot?

Visszahívja-e a Budapest nyakára ültetett két helytartót, Gulyás Gergelyt és Fürjes Balázst, vagy Tarlós továbbra is gyámság alatt lesz?

Befejezi-e végre a budapesti fák irtását, és stadionépítés helyett inkább Budapest fásítását, parkosítását támogatja?

Továbbra is hidegen hagyja-e a budapestiek véleménye, akik ellenzik a Városliget beépítését? 

Visszaad-e a napi befizetett 20 milliárd forint adónkból évi 15 milliárd forintot, a járhatatlan, balesetveszélyes, kátyús utak felújítására?

Visszaadja-e a budapesti közösségi közlekedéstől elvett évi 40 milliárd forintot, hogy legyen pénz a normális működtetésre és fejlesztésre?

Tud garanciát adni arra, hogy nem kerül-e életveszélybe, aki az állami egészségügyi ellátórendszer szolgáltatásait veszi igénybe Budapesten?

Hajlandó-e tenni azért, hogy megszűnjön a budapesti egészségügy katasztrofális állapota, vagy továbbra is csak szuperkórházak terveivel szédíti a budapestieket?

Ha a Lánchíd és a Váralagút egyidejű felújításáról nagy nehezen, de sikerült megállapodni, akkor miért nem megy ez minden, Budapest életét alapvetően meghatározó kérdésben?

Bízzunk benne, hogy Orbán nemcsak hatalmi és kommunikációs kérdések miatt jön a városházára, hanem komolyan veszi a budapestiek jogos igényeit. Budapest többet érdemel!

Horváth Csaba, az MSZP budapesti képviselői nevében”

Összesen 60 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Erős és független Magyarország nélkül Budapest csak egy dzsumbuj lenne.

"Budapest többet érdemel!"

Most szóltok, mikor Demszky elköltözött Berlinbe?

Szeretem az ilyen "európai" és "demokrata" megnyilatkozásokat... Százalékokat képesek javítani a kormánypárt eredményein.

Az ötlet bumeráng hatású, várom, hogy valaki megírja az ellen oldali tizenegy kérdést. Miként bumeráng hatású Apáti Hír Tv-s, hétfőn kezdődött műsora is.

Az emberek jót röhögtek Csintalanon, annak vargabetűin, de a műsor óhatatlanul felidézte a jobboldali pálfordulásokat, ideológiaváltásokat is, bizony személyekhez kötötten.

A magam, részéről csak két kérdést tennék fel, hogy mikor ismeri fel az MSZP, hogy morálisan és szakmailag nullára amortizálódott pártként lejárt történelmi idejük, a biológia is egyre zsugorítja Őket, nincs rájuk valós társadalmi igény, így mikor oszlatják fel magukat, megelőzendő az egyre nyilvánvalóbb nevetségessé válást?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés