Lemondott az egészségügyért felelős államtitkár

2018. október 2. 18:12
„Büszke vagyok arra, hogy szolgálhattam, még ha rövid, de tartalmas időre is az országot” – mondta Nagy Anikó.

Lemondott egészségügyi államtitkári pozíciójáról Nagy Anikó kedden, megerősítve az ezzel kapcsolatos sajtóinformációkat az MTI-nek. „Beadtam lemondásomat a miniszterelnök úrnak és a köztársasági elnök úrnak, október 12-ei határidővel” – közölte Nagy Anikó.

Lemondásának indokaként elmondta, gyermekgyógyászként szeretne tovább tevékenykedni és eddigi tapasztalatával segíteni a kormánynak a demográfiai helyzet javítására irányuló törekvéseit. Az államtitkár hozzátette: szeretne visszatérni főigazgatóként a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézetbe. Mint mondta, büszke arra, amit az elmúlt négy hónapban elvégeztek az államtitkárságon, komoly munka folyt számos olyan területen, amely szerinte előre viszi az egészségügyet. Hozzátette: továbbra is fontosnak tartja, hogy növekedjen az emberek egészségben eltöltött éveinek száma, hiszen ez elengedhetetlenül szükséges a gazdaság versenyképességének fenntartásához. Ezért is készült el az öt nemzeti népegészségügyi program – mondta Nagy Anikó. Úgy hiszi, ha ezeket sikerül megvalósítani, akkor nagyon komoly lépést tud tenni az ország ahhoz, hogy kevesebben legyenek betegek, és ezzel csökkenjen az ellátórendszer terhelése.

Nagy Anikó megemlítette azt is, hogy a sürgősségi ellátórendszerrel kapcsolatban sikerült olyan szakmai programot összeállítani, amely remélhetőleg segíti a következő időszak munkáját, jelentős szakmai előrelépés történik a kórházi fertőzések tekintetében, és fontos lépésnek nevezte a tisztiorvosi szolgálat megerősítését is.

Kiemelte, a szakdolgozók számára olyan programcsomag-tervezet készült, amely munka-, tanulási, lakhatási körülményein és bérezésükön is kíván javítani. Sok egyeztetés folyt az elmúlt időszakban ezekről, és pozitívan fogadták ezt a csomagot az érdekképviseletek - mondta, hozzátéve: reméli, hogy ezen előterjesztéseknek is lesz látható eredménye. „Büszke vagyok arra, hogy szolgálhattam, még ha rövid, de tartalmas időre is az országot” – mondta Nagy Anikó.

(MTI)

Összesen 87 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

LOL
A balliberális média üveggömbje megint mást mutat

"A Népszava úgy tudja, felajánlotta lemondását Nagy Anikó egészségügyi államtitkár, ám nem Kásler Miklós miniszternek, hanem Orbán Viktor kormányfőnek, az pedig erős üzenet lehet a miniszter felé, ha a miniszterelnök nem fogadja el a lemondást."
https://24.hu/kozelet/2018/10/..

Következik a 444, HVG, sztárklikk, 168 óra, stb.....

Ki tesz javaslatot és ki nevezi ki az államtitkárokat?
A miniszter?

Segítek.

Az államfő a miniszterelnök javaslatára összesen 54 államtitkári, illetve közigazgatási államtitkári kinevezési okiratot adott át.
http://www.kormany.hu/hu/hirek..

"Horváth Ágnes kellene ide ismét!
Az aztán rendet vágott, aztán meg a DK és a Jobbik is örvendezne."

Na ja! A számzáras éjjeli szekrénnyel, ágytállal.

Gyurcsánytól tanulta a matekot külön órán. ;-)

És? Hogyan díjazzák a házi orvosokat?

"Akihez többen mennek több pénzt kap."

Ez a végeredmény, de minek alapján?

fix összegű díjazás (a körzet ellátandó lakosságszámától függ), területi kiegészítő díjazás (a körzet lakosainak elhelyezkedése alapján), teljesítményarányos díjazás avagy ismertebb nevén kártyapénz (a háziorvosi szolgálathoz bejelentkezett biztosított száma alapján), valamint az eseti ellátások díjazása (a szolgálathoz be nem jelentkezett biztosítottak sürgősségi ellátásáért), rezsi támogatás.
2017. június 1-jétől havi 260 ezer forintról havi 390 ezer forintra emelkedett a háziorvosi rezsitámogatás összege.

"Az emberek nem egyformák, olyan is van akinek nem a minél nagyobb meggazdagodás, hanem az értelmes élet a célja."

Bizony ez az igazság. Korábban a családban én tárgyaltam az egészségügyben dolgozókkal. A tapasztalatom pedig kedvező. Kb. 100 egészségügyi dolgozó között egy volt az aki nem odavaló volt, a többi mondhatni rokonként viselkedett.
Az egészségügyet 2004-től az SZDSZ által delegált vezetők tették tönkre, elküldve 26 ezer egészségügyi dolgozót, felhígítva a létszámot. Ezt a mai napig nem heverte ki az egészségügy.
Remélhetően a tárgyi eszközök javítása után a személyi feltételek is javulni fognak és akkor újra Európa egyik legjobb egészségügye lesz a magyar.

Még annyit. Személyesen én sem ismerem Nagy Anikót - bár ki sem zárhatom, mivel nagyon sok gyermekkorházban megfordultam a fővárosban, de hallomásból kivalló, becsületes orvosnak tartom, aki a betegek gyógyítását hivatásának tekinti.
Szerintem jobban teszi, hogy visszatér oda ahol nagyobb szükség van rá.

Hát, amennyi kritika éri folyamatosan az egészségügyet nem csoda, elvégre "lekvárból" nem lehet várat (csak maximum légvárat) építeni...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés