Szakértő: Nincs megegyezés a Jobbikon belül

2018. október 1. 11:15
Vona Gábor visszatérésén vagy tartózkodásán múlik az ellenzéki párt tényleges megújulása Farkas Örs politológus szerint.

Farkas Örs politológus szerint továbbra sincs közös álláspont a Jobbikon belül, emiatt az ellenzéki párt komoly problémákkal küzd. A szakértő hétfőn az M1 aktuális csatornán azt mondta, Vona Gábor korábbi pártelnök kilépésével egy karakteres politikus távozott a pártból, és nehezen találják meg azt, aki betöltené a szerepét. Amíg Vona Gábor nem dönti el, hogy visszamegy-e a párthoz, addig nem tudnak megújulni – tette hozzá.

Farkas Örs kitért arra is, az ellenzéki párt a szombaton meghirdetett nemzeti ellenállással az eredeti, Vona Gábor által meghatározott szemléletmódhoz próbál visszatérni, de először a párton belül kell rendet tenni, és utána kell kitalálni a víziót, amelyet utána következetesen folytatnak. Amíg ez nem így van, addig nehéz lesz elnyerniük a választók bizalmát – vélekedett a politológus.

Farkas Örs úgy fogalmazott, az áprilisi választás óta a Jobbik nem mer az emberek elé állni, és úgy próbálja elnyerni az emberek szimpátiáját, hogy az eseményeken – amelyeken erre törvényes keretek között lehetősége lenne – anyagi okokra hivatkozva nem vesznek részt.

(MTI)

Összesen 16 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Mondjuk az közröhej, hogy a "kormányváltó erő", a második legnagyobb párt immár sportot űz abból, hogy el sem indul választásokon.

Az ÁSZ-büntetésre hivatkozás egy abszolút fals ürügy:
1. Nem az áprilusi választás után kezdődött a folyamat, legalább két éve trend, hogy elsunnyogják az időköziket.
2. Kb. semmibe nem kerül jelöltet állítani, és HA LENNE még PÁRT, lelkes és tettrekédz TAGOKKAL ÉS TALPASOKKAL (ahogy mondjuk 2014-ben volt!), akkor különösebben nagy költségek nélkül is hatékonyan lehetne kampányolni helyi szinten.

Konkrétan 2015 tavaszán időközi ORSZÁGGYŰLÉSI választást nyertek (először a párt történetében) Ajka-Tapolcán. Minden felmérés szerint kb. kétszeres (!!) volt a támogatottságuk, mint az MSZP-é, és egyedül is erősebbek voltak, mint az MSZP+DK+Együtt+PM együttvéve (!!). Közelítettek a Fideszhez.

Aztán jött a G-nap, és azt követően a ballibbé átvedlés egyre gyorsuló tempóban.

Most ott tartanak, hogy 2015. óta nem hogy nem nyertek bármilyen időközit, de győzelemnek a közelébe sem jutottak, miközben egyre inkább - a ballibbel kokkettálva - el sem indultak (!!) az időköziken. (Közben az ezerszer leírt MSZP/DK néha nyereget...) Az országgyűlési választáson rontottak a 2014-es eredményhez képest, először a párt történetében (21%-ról 19%-ra). Azóta egyetlen egy időközin el sem indultak. A mérések szerint pedig immár egy szinten vannak csak az MSZP-vel (!!), és messze, messze le vannak maradva az MSZP+DK+egyéb törmelék tömbhöz képest.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés