Ki nevet a végén?

2018. szeptember 28. 7:51

Avar János
Vasárnapi Hírek
Orbánnak védelmezői továbbra is akadnak, bár egyre inkább csak a szélsőjobbon, és fogyatkozóban a Néppártban.

„Tartok azonban tőle, hogy ha valaki, éppen Orbán nem kacarászik az unió fennállása óta első ilyen megbélyegzésen. Utóvégre pontosan tudhatja, hogy – ellentétben pártja reményeivel – ezt nem hajítják a fiókba a Tavares-jelentés mellé: hiszen éppen azért kerítettek rá sort, mert annak nem volt foganatja, kormánya rendíthetetlenül folytatta a liberális jogállam leépítését. Hogyne, védelmezői továbbra is akadnak, bár egyre inkább csak a szélsőjobbon, és fogyatkozóban a Néppártban. S a nehéz döntésektől szakmai ártalomként ódzkodó politikai vezetők szívesen halogatnak, de legalábbis húzzák az időt. Ürügyük erre persze most is lesz, lévén járatlan az út egy tagállam móresre tanításához, s a migráció kérdése okkal forró kása, Orbán és társai nem véletlenül tálalták fel, a világért sem engedve hűteni, tehát értelmes megoldást találni rá. Bolondok lennének eldobni fő fegyverüket. Ámde éppen ezért lesz az »Orbán-kérdés« – és az általa jósolt szélsőjobboldali előretörés – a tavaszi európai parlamenti kampány egyik kulcskérdése: meddig tűrhetők és főleg finanszírozhatók az unió alapértékeit semmibe vevők? A másfajta uniót hirdetők? Majd eldől, hogy ez mennyire hatásos fegyver a mai többség önvédelmében.

A néppártiak hamleti dilemmája arra vall, hogy nem hatástalan. Orbán harciaskodása naponta cáfol rá a kordában tartása előnyeit hangoztatókra. Viszont – a parlamenti vita is jelezte – harciasabbá teszi a normaszegést és korrupciót számon kérni követelőket is. S tavaszig több csata kimenetele is befolyásolja majd a nacionalista-unionista erők háborúját. Leginkább a Brexit alakulása lehet perdöntő, ha a brit belpolitikában a visszafordítás, vagyis a bennmaradás tábora mégis teret nyerne és új népszavazást, ellenkező eredménnyel. A német vagy olasz (és persze más) belpolitikai erővonalak módosulása szintén nagy hatással lehetne. De még az amerikai időközi választások és az elnök elleni eljárás kimenetele is, ahogyan – a másik irányban – két éve is.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 29 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Epitsetek ti a liberalis allamot ... mashol!
Vagy migransokkal, ok repesnek a ti szekularis kommunizmusotokert!

"Meddig tűrhetők a másfajta Uniót hirdetők?" - teszi fel a nem túl toleráns és elfogadó kérdést a szerző. Viszont igaza van.

Tényleg, meddig tűrhetők még az alapító atyák szándékaival homlokegyenest másfajta Uniót hirdetők? Azok, akik az alapítókkal szemben, az erős nemzetekben veszélyt látnak? Azok, akik a kereszténységet csak akkor húzzák elő, ha a migránsokkal szembeni "kötelességekről" van szó? Azok, akik az ellenfeleiket egyszerűen szélsőjobboldalinak bélyegzik? Azok, akik teljesen elvesztették a kapcsolatot a szavazóikkal? Azok, akik a médiában nem engednek hírt adni a nőket érő erőszakról, ha az elkövető "migrációs hátterű"? Azok, akik gazdasági szankciókkal fenyegetik az "elhajlók"?

Jövőre majd kiderül.

De mi a mondandója ennek a szar írásnak?

Az anarcholiberálisok tevékenysége erősíti a radikális jobboldalt.

Hát igen, "Gyurcsány-kérdés" soha sem volt, s nem is lenne, a balliberális oldal csak gerin ctelen lakájokat tudott, s tud ma is kitermelni.

János!

Te meg ne tedd már magadat ennyire nevetségessé, évtizedekre kiterjedő lakáj újságírói pályád után. A lakájoknak, gerinctelen seggnyalóknak tudnia kellene visszavonulni. Szánalmas vagy.....

Még mindig nem értik, hogy most nem az számít, hány képviselő adja a támogatását, hanem az, hogy mennyi szavazó jövő tavasszal.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés