Évszakváltás a Hős utcában

2018. szeptember 26. 8:46

Varga Attila
Magyar Idők
Semmi nem utal a hatóságok fellépésére, inkább sejthető a szemet hunyás.

„A Hős utca említett, elgettósodott szakasza Kőbánya peremvidéke, a Puskás Ferenc Stadion környéke pedig Zugló része. Az utóbbi: a világ szerencsevadászainak törzshelye, a zöldséges kalyibája mögött a járdára felálló Audiból szóló roma zene a nyilvános vizelés és a székletürítés, a szemetelés, az alkoholizálás, a járdán alvás ugyanolyan megszokott, mint a bedrogozott, befüvezett zombik jelenléte. Ami igazán szomorú, hogy ebben a Stadionoktól a Salgótarjáni útig tartó no-go zónában – bár egy nap alatt százmillió forint bírságot lehetne kiszabni – semmi nem utal a hatóságok fellépésére, inkább sejthető a szemet hunyás mindezek felett.

A rendőrök tehetetlenek, az önkormányzatok, a kőbányai és a zuglói, a fővárosi önkormányzat, a közegészségügyi hatóság, a járdaszigetekért felelős BKV kivonta magát a felelősségvállalás alól. Az 1-es villamos említett szakaszain régóta nincsenek jegyellenőrök, nincsenek közterület-felügyelők. Olyat még senki nem látott, hogy bárkit is leszállítottak volna egy járatról azért, mert veszélyeztette mások testi épségét. És nem beszélünk arról a turisztikai, országimázst érintő kárról, amelyet a külföldi turisták szenvednek el ezen a környéken. És arról sem, hogy vannak, akik megtiltják gyermekeiknek, idősebb családtagjaik­nak, hogy az 1-es villamos említett szakaszán utazzanak.

Ez a helyzet méltatlan. Nem állt ki egyetlen érintett polgármester, főpolgármester, BKV-vezér az emberek elé, s nem mondta azt, hogy nem tettünk meg mindent, sajnálom, hogy ez van.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 21 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az ilyesféle környékeken uralkodó viszonyokra a közigazgatás nem fog megoldást találni, főleg azért, mert nem is keres. Mindenki a másikra mutogat, különféle törtvények alapján, amelyek a feladatot, és így a felelősséget is a másik nyakába igyekeznek varrni.

Nem segítik a helyzetet az úgynevezett "jogvédők" sem, akik rögtön "kriminalizálást" és "szegregációt", valamint "diszkriminációt" kiáltanak, ha esetleg valamiféle rendpárti megoldás körvonalazódna.

A valószínű "megoldás" az, hogy aki teheti, elköltözik, a többiek pedig slumosítják a környéket. Sajnos.

Ebben egyetértek veled. Szükség lenne bérlakásprogramra, bár én a pályakezdő fiatalokra koncentrálnék kedvezményes bérleti konstrukcióval, ami mondjuk a piaci albérleti árak maximum felét jelentené.

A cikkben említett környékeken élőkkel kapcsolatban azonban valószínűleg egy bérlakásprogram is kevés lenne, tudniillik nem képesek (akarják?) fizetni a közüzemi számlákat sem. Valamint nincsenek már, még munkára képes állapotban sem. Az ő esetükben nem "csak" lakhatási, hanem szociális, egészségügyi, bűnmegelőzési , foglakoztatási és demográfiai problémáról is szó van.

Az önkormányzati bérlakásállomány még a régi "demokrata" időkben csappant meg jelentősen, amikor sokan olcsón jutottak ilyen lakáshoz. Ezzel együtt igazad van, egy általad említett program feltétlen hasznos lenne. Abban nem vagyok biztos, hogy nem lesz kormányzati bérlakásprogram, de valószínűleg tényleg nem ennek a rétegnek, hanem a fiataloknak.

A Máltai Szeretetszolgálatnak van ígéretes szociális bérlakásprogram modellje. Érdemes lenne vele foglalkozni kormányzati szinten is.

"Azért viszont senkit sem lehet letartóztatni, mert benne van a szer, és zombiként támolyog az utcán"

miert nem? a drog fogyasztasa is buncselekmeny ha jol tudom

Szerencsére nem Pesten lakom. De ha csak a fele igaz annak, amit a cikk ír, akkor az döbbenetes...

Nem érdekel a "jogvedők" meg "Európa" nyüszítése: RENDET KELL TENNI! Most.

Azért a cikkben többet is írnak ennél.
Az pl. igaz, hogy nincs jegyellenőr azon a szakaszon?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés