Évszakváltás a Hős utcában

2018. szeptember 26. 08:46

Varga Attila
Magyar Idők

Semmi nem utal a hatóságok fellépésére, inkább sejthető a szemet hunyás.

„A Hős utca említett, elgettósodott szakasza Kőbánya peremvidéke, a Puskás Ferenc Stadion környéke pedig Zugló része. Az utóbbi: a világ szerencsevadászainak törzshelye, a zöldséges kalyibája mögött a járdára felálló Audiból szóló roma zene a nyilvános vizelés és a székletürítés, a szemetelés, az alkoholizálás, a járdán alvás ugyanolyan megszokott, mint a bedrogozott, befüvezett zombik jelenléte. Ami igazán szomorú, hogy ebben a Stadionoktól a Salgótarjáni útig tartó no-go zónában – bár egy nap alatt százmillió forint bírságot lehetne kiszabni – semmi nem utal a hatóságok fellépésére, inkább sejthető a szemet hunyás mindezek felett.

A rendőrök tehetetlenek, az önkormányzatok, a kőbányai és a zuglói, a fővárosi önkormányzat, a közegészségügyi hatóság, a járdaszigetekért felelős BKV kivonta magát a felelősségvállalás alól. Az 1-es villamos említett szakaszain régóta nincsenek jegyellenőrök, nincsenek közterület-felügyelők. Olyat még senki nem látott, hogy bárkit is leszállítottak volna egy járatról azért, mert veszélyeztette mások testi épségét. És nem beszélünk arról a turisztikai, országimázst érintő kárról, amelyet a külföldi turisták szenvednek el ezen a környéken. És arról sem, hogy vannak, akik megtiltják gyermekeiknek, idősebb családtagjaik­nak, hogy az 1-es villamos említett szakaszán utazzanak.

Ez a helyzet méltatlan. Nem állt ki egyetlen érintett polgármester, főpolgármester, BKV-vezér az emberek elé, s nem mondta azt, hogy nem tettünk meg mindent, sajnálom, hogy ez van.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/136174