Török: „Orbán Viktor lett Macron Gyurcsánya”

2018. szeptember 26. 18:44

Az elemző szerint Merkeléknek jól jön az „orbánizmus".

Török Gábor politika elemző az ATV „Egyenes beszéd" műsorának volt a vendége. Elmondta, hogy a miniszterelnök karizmája az elmúlt évek alatt kopott azért, de nem szabad elfelejteni, hogy egy valódi politika tehetség. „Van mondanivalója, van érve továbbra is a magyar politikai életben" –fogalmazott. Kifejtette: a magyar miniszterelnök politikai hatalmát semmi nem fenyegeti az országban közép-és hosszútávon, viszont az európai politikai harcban – bár szava van – de hatalmi pozíciója nincs. Ebből következik, hogy politikai energiáit az európai színtérre fordítja, ott szeretné a hatalmi súlyát megerősíteni. 

Török Gábor arról is beszélt, hogy Macronnak és Merkelnek az jön jól, ha az „orbánizmust” átemeli, de Orbán Viktor ellen küzd. Az elemző úgy fogalmazott: „Orbán Viktor lett Macron Gyurcsánya” – a francia belpolitikában." Macronnak nagyon nagy szüksége van a magyar miniszterelnökre, mint politikai ellenfélre –magyarázta. 

A beszélgetés végén Török Gábor kijelentette: ameddig több millió embernek a tetszik a jelenlegi politikai rendszer, addig azon változtatni nem lehet. 

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/136210

Ajánljuk még a témában