Böszmeforduló

2018. szeptember 18. 20:07

Bán Károly
Magyar Hírlap
Szinte jelképes, hogy Gyurcsány ott, a budai Bem téren egy európai uniós zászló előtt szólított lázadásra a kormány ellen, amelynek közepében azt a felirat állt: Help!

„Tizenkét évvel az őszödi beismerés után most vasárnap Gyurcsány Ferenc felszólította a népet, hogy vonuljon utcára. Kormányt buktatni. No meg Brüsszel euró­pai egyesült államokját építeni. Egyébként tucatnyi évvel ezelőtt nem kellett senkit nógatni, az emberek mentek maguktól utcára. Csapatostul. Hogy aztán az akkor még jogállami demokrácia a »csőcselék« elégedetlenségét vízágyúkkal és vaddisznókra rendszeresített gumilövedékekkel törje meg. Szinte jelképes, hogy Gyurcsány ott, a budai Bem téren egy európai uniós zászló előtt szólított lázadásra a kormány ellen, amelynek közepében azt a felirat állt: Help! (Segítség!) Csak van itt egy apró bibi. A Nézőpont Intézet friss felmérése szerint a válaszadók nyolcvankét százaléka egyetért a kerítés felépítésével, a betelepítési kvótákat pedig, amelyet a szabadságszerető Európa annyira támogat, nyolcvanhat százalékuk elutasítja. Ráadásul a baloldaliak ötvenhét százaléka is egyetért a kormány intézkedésével.

Ki fog itt tüntetni? A Kossuth téren éjszakázni? Hetekig, hónapokig? Mindhárom utolsó liberális? Amikor már Demszky is összecsomagolt? Mind a huszonkét Párbeszédes? (Kiemelés Tamás Gáspár Miklóstól, a Klubrádió hétfői adásából.) Egyébként pedig – hogy visszatérjünk az őszödi beszéd veretes mondataihoz – »lesznek tüntetések, lesznek. Lehet tüntetni a Parlament előtt. Előbb-utóbb megunják, hazamennek.«”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 14 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés