Novák: Soha nem volt még ennyi bölcsődei férőhely

2018. augusztus 21. 11:04
Novák Katalin közölte, 2010-hez képest a másfélszeresére emelkedett a bölcsődei férőhelyek száma, jelenleg 48 ezer hely van az országban, de ezt szeretnék a következő években 60 ezerre emelni.

A három év alatti gyerekek számára vetítve még soha nem volt ennyi bölcsődei férőhely Magyarországon – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család- és ifjúságügyért felelős államtitkára kedden Budapesten, egy I. kerületi bölcsődében tartott sajtótájékoztatón.

Novák Katalin közölte, 2010-hez képest a másfélszeresére emelkedett a bölcsődei férőhelyek száma, jelenleg 48 ezer hely van az országban, de ezt szeretnék a következő években 60 ezerre emelni. Ezt segíti a kormány nemrég hozott döntése, amely szerint 20 milliárd forint költségvetési forrásból további férőhelyek jöhetnek létre – tette hozzá az államtitkár.

(MTI)

Összesen 33 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nálunk jövő tavasszal kerül átadásra egy új, 52 férőhelyes bölcsőde, de ezen felül is volt férőhelybővítés egy másik bölcsőde felújítása során. Én azt hiszem, hogy a bölcsődei ellátás tekintetében - csakúgy, mint a védőnői ellátáséban - nemzetközi szinten is jól teljesít az ország. Kell is, mert a szülővé válás idejének kitolódásával egyre fontosabbak a bölcsődék. Már csak a gyermekvállalási kedvnek kellene növekednie, de ez egy másik, bár talán fontosabb téma.

Anyádat, lányodat is szukának nevezed?
Anyád pedig téged a kölykének?
Te is a sajátodat?
Szép családi életed lehet.

De azért itt esz a fen e évek óta, ezen a médián.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés