Vona Gábor dolgozni ment

2018. augusztus 15. 20:01
A volt Jobbik-elnök Egerbe utazott, ahol egy főként romákból álló brigád mellé állt be dolgozni egy napra.

A múlt héten elindult Vona Gábor volt Jobbik-elnök 21 névre hallgató videóblogja, az expolitikus pedig most szerdán jelentkezett második adásával, ahol is egy napra romák egy brigádja mellé állt be dolgozni.

Vona állítja, egy, a cigánysággal eltöltött nap sokkal többet ér, mint egy erről a témáról olvasott könyv. Ennek jegyében egy napra Észak-Magyarországra, Egerbe utazott, ott pedig egy helyi roma kezdeményezés mellett töltötte el a napot. Az ottani, főként romákból álló szervezet célja, hogy helyben munkával segítsék a lakók mindennapi életét: például füvet vágnak a helyi vasúti töltés mellett, vagy lemetszik az elburjánzó kiserdő fáinak ágait. 

A volt Jobbik elnök a fűnyírást próbálta ki: motoros fűkaszát ragadott, habár állítása szerint ilyet még életében nem csinált. 

Ezután a helyi kezdeményezés vezetőjét faggatta a cigányság problémájáról: a férfi elmondta, őt még cigány származása miatt nem érte hátrányos megkülönböztetés, a kemény munka viszont olyan dolog, amivel ki lehet emelkedni a rossz társadalmi helyzetből.

Egy másik férfi az országban eluralkodó félelemről beszélt: szerinte a helyi cigány emberek ki vannak szolgáltatva a polgármestereknek, ezért félnek felemelni a hangjukat.

A videó végén Vona elmondta: a jövőben a magyarországi cigányság helyzetét jobban szeretné feltérképezni, és ezen belül a pozitív példákra fókuszálni.

Összesen 72 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Dolgozni?! Tudtam hogy a hatalomert barmire kepes.. :D

A kórtan elfletósodásként ismeri az eféle személyiségzavart.

"Legközelebb kislányt talál a háza körül."

Kislány vizslát.

Hazatérés egy napra.

Ja, és persze az ilyen rajgy-féle pártpropagandisták szerint akkor is megállíthatatlanul erősödött/erősödik az ún. Jobbik

- amikor kőkemény cigányellenes retorikát nyomtak napi 24 órában, minden megnyilvánulásban harminchétszer említve a CIGÁNYBŰNÖZÉST (soroljam a többi hívószót? rendvédelmi telepek, önellátó börtönök, kémiai kasztráció, halálbüntetés)

- és amikor a "pozitív példákra" fókuszálva nyomatják a ballib píszí mantrát, a polgármestereknek kiszolgáltatott szegény cigány emberekről stb....

Bármit mondanak, +1% nekik, és -1% a Fidesznek. Mivel így megy ez 2008 óta, mostanra... oh wait... :))))

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés